Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
29°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
29°C

Bővült a V-Bike hálózata

2024. június 4. 15:27
Hat új dokkoló állomást adtak át kedden, ezzel a városban már 17 helyen lehet hozzáférni a V-Bike hálózatához.

A V-Busz által üzemeltetett elektromos közbringa-rendszer tavaly júliusban indult el tíz dokkolóállomással és több mint száz kerékpárral. Az év végéig egy újabb állomást helyeztek üzembe a vasútállomásnál, most pedig jelentősebb mértékben bővítették a hálózatot. Keddtől az Óváros téren; az autóbusz állomással szemben a tízemeletes alatt; a levéltárnál a Török Ignác utcában; a középiskolai kollégiumnál, a dózsavárosi Penny parkolójában valamint a Continentalnál is letehetők és felvehetők a kerékpárok – ez utóbbi helyszínt a cég kezdeményezésére és finanszírozásában hozták létre, elsősorban a munkavállalók munkába járását segítendő. 

Csík Richárd, Porga Gyula, Polgári IstvánCsík Richárd, Porga Gyula, Polgári István

– A cél az, hogy a közösségi közlekedés mellett a kerékpározást is elérhetővé tegyük – foglamazott keddi sajtótájékoztatóján Porga Gyula polgármester, aki jelezte: ezért is döntöttek úgy, hogy a Veszprém-kártya tulajdonosok számára jelentős kedvezménnyel, 500 forintos áron biztosítják a féléves bérletet.

A polgármester méltatta a Continental hozzáállását is, és megjegyezte: bízik abban, hogy a pozitív példát követve további partnerek is csatlakoznak az együttműködéshez. Egy újabb jelentkezőről már be is számolt a városvezető: a Pannon Egyetemmel ugyanis zajlanak a tárgyalások arról, hogy a jövőben mind a felső, mind az alsó kampuszon elhelyezzenek egy-egy dokkolót.

Megélénkült az érdeklődés a V-Bike iránt – erről Polgári István, a V-Busz ügyvezetője számolt be. Mint mondta, az elmúlt három hónapban több mint nyolcvan bérletet értékesítettek, jól látható, hogy a Veszprém-kártya nyújtotta kedvezmény sokak számára vonzóvá tette a közbringa-rendszert. A cégvezető azt is pozitívan értékelte, hogy az új dokkolóállomások kialakítása rekord idő alatt megvalósult, tervezéstől az átadásig alig több mint fél év telt el.  

A sajtótájékoztatón jelen volt Csik Richárd, az Egyetemváros önkormányzati képviselője is, aki köszönetet mondott a megvalósítóknak, és arra biztatta a lakosságot, hogy minél többen használják a most már a város 17 pontján elérhető hálózatot.

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően. ma 15:22 Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak HEREND mára világelső kézműves luxus porcelánt készítő manufaktúrává vált. Herend nevének hallatán a világon mindenki a tökéletes minőségű luxus porcelánokra gondol, amely Magyarország országimázsának része. Ugyanígy a Forma 1 Magyar Nagydíj szervezői is, akik 2024. évben ismét a Herendi Porcelánmanufaktúrára bízták meg, hogy tervezze meg és készítse el a magyar verseny győzelmi és konstruktőri trófeáit. ma 13:48 A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. tegnap 15:56 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. tegnap 1:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.