Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
26°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
26°C

Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén

2024. május 30. 13:21
Remekeltek a Veszprémi Honvéd SE (VHS) tájfutói a pünkösdi hétvégén Lakitelek-Csévharaszt központtal rendezett kiemelt országos versenyen.

Pünkösd hétvégéjén két helyszínnel, három országos rangsoroló futammal rendezték meg a Homokháti Ladó-Rec Kupát. Az összetett eredmény mellett külön jelentősége volt, hogy a szombati sprint és vasárnapi középtáv az F/N 16, 18, 20 és 21-es kategóriákban válogató versenynek számított, a felnőtteknél világranglista futam volt, a rövidtáv ráadásul a 2024. évi Sprint Liga második futamaként is szolgált – tudtuk meg Gaschler-Gyeviki Nórától, a VHS sajtórefensétől.

A Veszprémi Honvéd SE több utánpótlás korú tájfutója válogatott-aspiránsként állt rajthoz, de a szeniorok is szívesen tették próbára aktuális fizikai és technikai felkészültségüket.

A sprint világranglista futam dobogósai, köztük Máramarosi Rita (1. hely) és Mérő Dominika (4. hely)A sprint világranglista futam dobogósai, köztük Máramarosi Rita (1. hely) és Mérő Dominika (4. hely)

Szombaton Lakitelek adott helyet a sprintfutamnak, a nagyrészt sík, nyílt és félig nyílt parkos területen sok áthatolhatatlan növényi objektum és mesterségesen épített lezárások fokozták a kihívást. A WRE futamon nagyot mentek a lányok, Máramarosi Rita megnyerte, Mérő Dominika pedig negyedik helyezett lett.

Vasárnap Csévharasztra költözött a rendezvény, ahol változatos (zömében erősen korlátozott) futhatóságú, homokbuckákkal tagolt vegyes erdő várta a tájfutókat. Akadt, akinek a bokros labirintusban való tájékozódás feladta a leckét, de olyan versenyző is, aki itt bontakozott ki igazán. A 21-es mezőnyben most sem volt okunk a panaszra, Bálint Benedek a negyedik helyen futott célba, míg Mérő Dominika hatodikként állhatott a pódiumra. Bár a legtöbb VHS-es fiatal a harmadik futamot inkább kihagyta, hogy rápihenjen a következő hétvégén esedékes újabb válogató futamokra, néhány szép összetett eredmény így is született.

Eredmények

Sprint válogató futam

N18:1. Ódor Laura
N21: 1. Máramarosi Rita, 3. Mérő Dominika
F18: 2. Bálint Gergő

Középtáv válogató futam

N16: 3. Gaschler Janka
F18: 3. Bálint Gergő
F20: 2. Bálint Ádám

Homokháti Ladó-Rec Kupa összetett eredmények

N21Br: 2. Tóth Krisztina
F50: 1. Máramarosi István
F75: 3. Andrási Lajos

vehir.hu
további cikkek
Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek Veszprémi Honvéd Sportegyesület Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) sportolói nagyszerűen szerepeltek a tájékozódási futók középtávú egyéni és váltó országos bajnokságán. 2024. június 25. 15:22 Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét tájfutás Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét A Veszprémi Honvéd SE versenyzői – ezúttal iskoláikat képviselve – ismét szép eredményeket értek el a tájékozódási futók országos diákolimpiáján. A Lovassy László Gimnázium tanulói ráadásul sorozatban negyedszer nyerték meg az iskolák közötti pontversenyt. 2024. május 24. 14:36 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38 Szezonnyitó nemzetközi versenyen szerepeltek a veszprémi tájfutók tájfutás Szezonnyitó nemzetközi versenyen szerepeltek a veszprémi tájfutók Remekeltek a Veszprémi Honvéd SE tájfutói az április első hétvégéjén rendezett Közép-Európai Ifjúsági Találkozón és annak kísérő rendezvényén. 2024. április 13. 8:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.