Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
25°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
25°C

Csolnoky Ferenc örökségét viszik tovább a díjazottak

2024. május 30. 10:22
A harmincharmadik Csolnoky-emlékülést tartották meg szerdán a vármegyei kórházban, mely lehetőséget teremt többek között arra is, hogy az egészségügyben betöltött példaértékű munkájukért és emberközpontú hozzáállásukért az arra érdemesek megkapják a Csolnoky-emlékérmet.
 

Az intézmény megbízott főigazgatója, Lang Zsuzsanna a kórház és egyben a díj névadójáról, Csolnoky Ferencről, a veszprémi orvoslás egyik legkiemelkedőbb szereplőjéről beszélt. Csolnoky mindig a szívén viselte a veszprémiek sorsát, amikor tanulmányai után visszaérkezett a városba, szegényház létesítését szorgalmazta, amely idővel meg is nyitott a Pápai úton. A kórház jó hírnevét gyarapította, szakmai elismerésének is köszönhető volt, hogy a magánkórházból nyilvános minősítést kapott az intézmény. 1899-től volt főigazgatója a kórháznak, és azóta is követendő példa mindenki számára; empatikus, tiszteletteljes hozzáállásával kollégái és a betegei elismerését is elnyerte.

Lang ZsuzsannaLang Zsuzsanna

A Csolnoky család képviseletében az esemény színvonalát és fontosságát jelenlétével Illényi Gáborné Benedek Katalin, a család leszármazottja is emelte.  

A Csolnoky-emlékérem is ezt a hozzáállást és örökséget hivatott tovább vinni, mely a kórház egyik legrangosabb elismerése az egészségügyi dolgozók számára.  Az idei elismerésben részesültek: Steinecker Katalin neurológus főorvos, Szélesné dr. Ferencz Edit gyermekklinikai szakpszichológus és Kovács Márta szakápoló.

Steinecker Katalin a neurológia területén végez kiemelkedő munkát, empatikus és emberséges hozzáállásának köszönhetően betegei maximális bizalommal és nyugalommal fordulhatnak hozzá. A neurológus fáradhatatlanul dolgozik az epilepsziával élők mindennapjainak rohammentessé tételéért, hogy a társadalom teljes értékű tagjává válhassanak, az ő munkájának köszönhető, hogy a  Magyar Epilepszia Liga a veszprémi szakrendelés tevékenységét közép-dunántúli regionális epilepsziacentrum címmel ismerte el.

Szélesné dr. Ferencz Edit gyermekklinikai szakpszichológus, szakterapeuta, egyetemi docens, a pszichológiai tudományok doktora. Munkájával kiemelt segítséget nyújt a családsegítő szolgálatokkal való közös munkában, aktívan együttműködik a felnőtt pszichiátriai gondozóval és a gyermekosztállyal is.

Kovács Márta a neurológiai osztály szakápolója, aki fáradhatatlanul segít fiatalabb munkatársainak a szakmai előrehaladásban. Három gyermek mellett folyamatos 12 órás műszakokban dolgozott, türelme és empátiája soha nem hagyta el, betegei és kollégái is egyaránt megbecsüléssel fordulnak hozzá.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Pannon Egyetem Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Egy egészséges ember pulzusa nyugalmi állapotban percenként 60-100, ez izgalmi helyzetben akár 120-140 szívdobbanás is lehet. Szerda este a Gyárkertben sok tinédzsernek kúszott fel a szívverése erre a szintre és nem csak azért, mert a színpadra Magyarország jelenleg egyik legnépszerűbb csapatát, a Valmart várták. Nem sokkal este nyolc óra után megérkeztek az első SMS-ek a telefonokra, hogy sikerültek-e az egyetemi felvételek. A Pannon Egyetem erre az alkalomra szervezte meg Pont Ott Partiját, hogy a tizennyolcévesek együtt élhessék át ezeket a pillanatokat. ma 11:59 Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. tegnap 20:15 Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. 2024. július 23. 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. 2024. július 23. 10:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.