Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
25°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
25°C

Idén is minden korosztályra gondol az Operettfesztivál

2024. május 27. 21:47
A Veszprémi Petőfi Színház idén hetedik alkalommal rendezi meg június 20-23. között a Rátonyi Róbert Operettfesztivált, amely a város különböző pontjain ad majd izgalmas programkínálatot a műfaj kedvelőinek.

A fesztivált beharangozó sajtótájékoztatót hétfő délelőtt tartották a Veszprémi Petőfi Színház előtti téren. A színház művészei rögtön az operett műfajából kedveskedve adtak ízelítőt a megjelenteknek, de a Honthy Hannát és Rátonyi Róbertet ábrázoló embernagyságú plakátok is kellőképpen meghozták a hangulatot.

A program részletes ismertetése előtt Hegedűs Barbara alpolgármester szólalt fel, aki az Európa Kulturális Fővárosa program egykori céljaihoz hasonlította a fesztivál elképzeléseit, vagyis, hogy minél szélesebb körökben, minden korosztálynak szóló kulturális élményt biztosítsanak. Hegedűs örömmel látja, hogy immár a hetedik fesztivál szervezése zajlik, hiszen a hat sikeres rendezvény már bőven bebizonyította, hogy helye van a városban az operettfesztiválnak, és hatalmas igény is van rá.

Keller János, a fesztivál művészeti vezetője részletesen is ismertette a programot. Idén a város több pontján készülnek eseményekkel, de ami nem változott, hogy ismét minden korosztályt megszólítanak, így a gyerekszigeten a legkisebbek is megtalálhatják a számukra megfelelő programot, méghozzá a Színházkertben. A fesztivál nemzetközi, így például New York-i előadás is lesz, a Te rongyos élet! Látható lesz a Mágnás Miska, de a 100 Tagú Cigányzenekar Kamarazenekarának és a Budapesti Operettszínház művészei közös koncertjére is ellátogathatnak kultúrakedvelők.

Lesz gasztroperett hely, vagyis a gasztronómia is képviselteti magát, hisz a színház arra is gondolt, hogy az ízes dallamok mellé ízes ételeket is felszolgáljanak.

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház kreatív menedzser-igazgatóhelyettese felhívta a figyelmet arra, hogy bérlet összeállítására is lehetőség van, tehát ha valaki több előadásra vesz jegyet, kedvezményeket is kaphat, noha nem minden program fizetős, mert vannak ingyenesek, azok regisztrációhoz kötöttek. Mivel a fesztivál pont a múzeumok éjszakájára esik, a színház összeköti a kettőt, így kiállítás is lesz, méghozzá Lehoczky Zsuzsa fellépőruháiból.

Oberfrank Pál, a színház igazgatója megköszönte a városnak, amiért az operettfesztivál Veszprém kiemelt fesztiválja lehet. Az eseményről részletesebben itt olvashat.

Szabó Eszter
Vámosi Patrik
további cikkek
Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. tegnap 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30 Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. 2024. július 21. 14:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.