Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Férfi kézilabda Európa-liga: Rosta csapata nem jutott döntőbe

2024. május 25. 22:13 // Forrás: MTI
Rosta Miklós csapata, a Dinamo Bucuresti 38-32-re kikapott a német Flensburgtól a férfi kézilabda Európa-liga elődöntőjében, a hamburgi négyes döntő szombati játéknapján.

Az olimpiai kvótás magyar válogatott beállója négy lövésből három gólt szerzett a román bajnok és kupagyőztes Dinamóban.

"Lehetett volna több is ebben, azonban az első félidőben sok lövést kihagytunk, illetve Kevin Möller fantasztikusan védett. Lehetett volna esélyünk, ha az első félidőben jobban koncentrálunk" - nyilatkozta az MTI-nek a meccs után Rosta.

A beálló hangsúlyozta: számukra már az is nagy siker, hogy bejutottak a négyes döntőbe, de az elődöntőben sem feltett kézzel léptek pályára, úgy készültek, hogy szeretnének nyerni.

"Felkészültünk a feladatra, ahogy tudtunk. Az első félidő kapcsán van bennem hiányérzet a saját magam és a csapat teljesítménye miatt egyaránt" - vélekedett Rosta.

Hozzátette: óriási tempót diktáltak a németek, rendszerint gyorsan vitték fel a labdát, habár a Dinamo játékstílusától sem áll messze a rohanós játék.

"Különösen az első félidőben nagyon figyeltek rám, mindig úgy éreztem, hogy ketten vannak körülöttem vagy a másik beálló körül. Ez annak is köszönhető, hogy az előző meccseken jó néhány gólt lőttünk, illetve sok helyzetet tudtunk kialakítani, úgyhogy erre jól felkészültek" - magyarázta.

A vasárnap délutáni bronzmérkőzésen is német ellenféllel - a Füchse Berlinnel vagy a Rhein-Neckar Löwennel - találkoznak majd a bukarestiek. A magyar játékos szerint védekezésben és támadásban sem lehetnek olyan üresjárataik, amilyenek az elődöntőben voltak, a helyzeteiket jobban ki kell használniuk, pláne tiszta ziccerben.

"Ilyen lehetőséget nem adhatunk az ellenfélnek, hogy a mi könnyű helyzeteinkből ők tudjanak könnyű gólt szerezni" - szögezte le.

vehir.hu
további cikkek
Hivatalos: Momir Ilics és Gulyás Péter távozik a Telekom Veszprém kispadjáról Telekom Veszprém Hivatalos: Momir Ilics és Gulyás Péter távozik a Telekom Veszprém kispadjáról Momir Ilics és Gulyás Péter 2021 júniusában kötött két plusz egyéves szerződést a Telekom Veszprémmel. A vezetőség úgy döntött, hogy a szezon végén lejáró kontraktust nem hosszabbítja meg, így két korábbi meghatározó játékos távozik a Veszprém vezetőedzői és edzői posztjáról. Gulyás Péter a jövőben a veszprémi utánpótlásban kap majd szerepet, adta hírül péntek délután a klub. 2024. június 14. 14:50 Petar Nenadics visszavonult Petar Nenadics Petar Nenadics visszavonult A Telekom Veszprém egykori szerb irányítója, Petar Nenadics bejelentette visszavonulását. 2024. június 14. 8:18 Férfi kézilabda BL: kilenc csapat már csoportkörös, 12 szabadkártyát kért férfi kézilabda BL Férfi kézilabda BL: kilenc csapat már csoportkörös, 12 szabadkártyát kért Kilenc csapat helyen már biztos a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, 12 klub pedig szabadkártyát kért a következő szezonra. 2024. június 13. 12:31 A szövetség elfogadta a Fejér-B.Á.L. Veszprém klublicenc-kérelmét az NB I/B-re férfi kézilabda NB I/B A szövetség elfogadta a Fejér-B.Á.L. Veszprém klublicenc-kérelmét az NB I/B-re A Magyar Kézilabda Szövetség elfogadta Fejér-B.Á.L. Veszprém klublicenc-kérelmét az NB I/B 2024/2025-ös szezonjára – számolt be hivatalos honlapján a bakonyi klub. 2024. június 12. 15:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.