Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 15. Jolán
Veszprém
16°C
2024. június 15. Jolán
Veszprém
16°C

Ovádi Péter: eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése

2024. május 21. 13:26
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban.

Az EuroFAWC, azaz az Európai Állatjólléti Tanácsok Fóruma 2006-ban jött létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson az információk és nézetek megosztásához, valamint hálózatot biztosítson az Állatjólléti Tanácsok számára Európa-szerte. A testület működésének elengedhetetlen alapköve az elméleti és gyakorlati tapasztalatok megosztása a tagállamok között, valamint a közös állatvédelmi vízió kialakítása.

A kormánybiztos elmondta, hogy mérföldkőnek tekinti azt, hogy Magyarország csatlakozott ehhez a Fórumhoz. „A jelen lévő 17 ország képviselői gratuláltak az eredményeinkhez, és külön elismerésüket fejezték ki, hogy Magyarország Kormánya támogatja a civil állatvédő szervezeteket, hiszen ez náluk nem jellemző” – emelte ki Ovádi Péter, aki azt is hozzátette, hogy felkérést kaptak, hogy Magyarországon rendezzék meg 2026-ban az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának éves konferenciáját. A kormánybiztos hangsúlyozta, hogy a nemzetközi kapcsolatok rendkívül fontosak az újabb eredmények eléréséhez, hiszen számos kihívás, mint például a kutya- és macskaszaporítók elleni küzdelem, határokon átívelő megoldásokat és cselekvést kíván meg.

Hozzátette, a két napos ülés kiemelt témája volt a szaporítók elleni határozott fellépés, valamint a megnövekedett számú állatállomány. A jelenlévők arról számoltak be, hogy a COVID-19 járvány óta jelentősen megnőtt a kutyák száma valamennyi országban, így a kóbor állatok magas száma jelenti az egyik legnagyobb problémát. A résztvevők egyetértettek abban, hogy csak az országok közötti sikeres együttműködéssel lehet megoldani a szaporítók okozta problémát, ezért közös munkát kezdenek meg ezen a területen.

„Az ülésen kezdeményeztük a sikeres Állatvédelmi Témahétre való tekintettel az Európai Állatvédelmi Témahét elindítását, mely nagy sikernek örvendett, számos résztvevő jelezte azonnali csatlakozását.” – emelte ki Ovádi Péter. Az idei évben szeptember 30. és október 13. között tartandó Állatvédelmi Témahét már Európa több országában is elérhető lesz. A szervező Kormánybiztosi Titkárság célja, hogy a résztvevő oktatási intézmények nemzetközi partneri kapcsolatokat alakíthassanak ki az állatvédelem fejlődése érdekében.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. tegnap 20:49 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. tegnap 14:13 Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! A pedagógusokat ünnepelték csütörtök délután a Lovassy László Gimnáziumban, ahol átadták a Ranolder-díjakat. tegnap 11:25 Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Június 20-22. között rendezi Veszprém az Ünnepi Könyvhetet. Az eseményt Gryllus Dániel, a Kaláka Kossuth-díjas zenésze nyitja meg. 2024. június 13. 17:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.