Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 14. Vazul
Veszprém
19°C
2024. június 14. Vazul
Veszprém
19°C

Az árokban hagyta a lopott autót

2024. május 17. 9:53
A Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai kezdeményezték egy 16 éves fiatal letartóztatását.

Egy állampolgár értesítette a rendőrséget 2024. május 15-én délelőtt arról, hogy a 8-as főút mellett, Várpalota határában személygépkocsit látott az árokban. Az autó megrongálódott, és hiányoztak a rendszámtáblái.

A rendőrök azonosították a tulajdonosát, egy zirci lakost, aki a közeledő műszaki vizsga miatt adta át a járművet az egyik várpalotai autószerelőnek. A kocsi az utcán parkolt, benne az indítókulccsal.

A rendőrök megállapították, hogy egy 16 éves bakonynánai fiatal május 14-én éjszaka beült az autóba, majd engedély nélkül elhajtott vele. Várpalota határában, egy építési területen balesetet szenvedett, majd kiszállt az autóból, leszedte a rendszámtábláit, és elhagyta a helyszínt.

A nyomozás során kiderült, hogy további hat járművet próbált meg kinyitni, hogy a bennük található értékeket ellopja. A fiú korábban is követett el hasonló bűncselekményeket. A Várpalotai Rendőrkapitányság elfogatóparancsot bocsátott ki vele szemben.

Kapcsolódó cikk
Kocsikázni akartak
A várpalotai nyomozók őrizetbe vettek és gyanúsítottként hallgattak ki egy 16 éves bakonynánai fiatalt – közölte honlapján a rendőrség.

A Veszprém vármegyei egyenruhások még aznap kora este Várpalotán fogták el, majd előállították, és a nyomozók – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. Jármű önkényes elvétele bűntett, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett, valamint többrendbeli lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellene.

A nyomozó hatóság az ügyészségen kezdeményezte a fiatal letartóztatását – közölte honlapján a rendőrség.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.