Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jobb utakat a Dózsavárosba!

2024. május 17. 15:07
Megtartotta hagyományos, tavaszi ülését a Dózsavárosi Tanács.

A találkozón Hegedűs Barbara elnök és Halmay Gábor városrészi önkormányzati képviselő mellett Porga Gyula polgármester is részt vett, aki kiemelte: a Dózsavárosi Tanács a leghatékonyabban működő érdekvédelmi szervezet a városlakók körében, amelynek fontos szerepe jut például a képviselői keret összeállításában is, illetve a problémák közvetítésében és megoldásában. Ezeket illetően általában egyébként egyetértés van, hasonló pontokat lát az önkormányzat és az itteni lakosság is javítandónak.

Ilyen jellemzően a dózsavárosi utak állapota, amely a fő témáját adta a tanácskozásnak: idősebb városrész révén érthető, ha ezek felújításra szorulnak. Az elmúlt években a Modern Városok Program támogatásával igyekezett az önkormányzat figyelmet fordítani a nagyobb újításokra, most pedig a kisebb volumenű felújításokon van a sor, ezúttal már a városi költségvetésből.

Jelenleg is zajlik a Veszprémvölgyi út és a Szent István utca felújítása; utóbbi régi kérés volt az itt lakók részéről, a teljes rekonstrukció pedig várhatóan idén szeptemberre készül majd el. A jelenlévők ennek kapcsán megjegyezték, a felújítás során érdemes lenne azt is figyelembe venni, hogyan tarthatnák majd be az erre járó autósokkal a sebességhatárt, ami a jobb minőségű úton várhatóan fog majd gondokat okozni. Ez nemcsak az itt lakók nyugalma, de az utca alján található Waldorf óvoda miatt is fontos lenne. Javaslatként merült fel különböző fékezők beépítése, illetve az óvoda előtt a szülők szeretnék a korábban itt lévő korlát meghosszabbítását is, ami ugyancsak védelmet jelenthetne.

Még idén tervezi az önkormányzat a Cseri utca járdájának felújítását is, amely mostanra már nagyon balesetveszélyessé vált. A tervezési szakasz végén jár az új völgyhíd kialakítása is, valamint hosszabb távon jó lenne a dózsavárosi iskola felújítása is – mondta el hegedűs Barbara.

A jelenlévő lakók javasolták a Vértanú utca renoválását is jövőre, továbbá a csapadékvíz elvezetését ezen a szakaszon, illetve hasonló kérdések merültek fel a Nagytó utca felújítása kapcsán.

A polgármester reagált azokra az aggodalmakra is, amelyek a kórház egyes osztályainak megszűnését firtatták: mint mondta, ez csupán pletyka, bár az új igazgató kinevezéséig lévő idő értelemszerűen bizonytalanságokkal jár, nincs szó arról, hogy bármelyik osztály is bezárna.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. ma 13:24 Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre közélet Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre Lemondott Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke a párt választmányának szombati ülésén a június 9-i európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választás eredményei miatt. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be. 2024. június 22. 16:35 Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… 2024. június 22. 17:02 Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. 2024. június 21. 11:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.