Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Navracsics Tibor nyilatkozott a Vehírnek a szlovákiai merényletről

2024. május 16. 13:16
Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter portálunknak nyilatkozott a csütörtöki szlovákiai merényletről, amikor az utcán egy politikai aktivista meglőtte Robert Ficó miniszterelnököt.

„A szlovák társadalom rendkívül megosztott, de még egy ilyen feszült helyzetben is nagyon keményen fel kell lépni az ellen, hogy egy politikussal szemben fegyveres merényletet kövessenek el. A megosztottságot az is jól tükrözi, hogy most mind a két politikai oldal a másikat hibáztatja a hangulat felkorbácsolásáért.” – nyilatkozta Navracsics Tibor a Vehir.hu-nak.

„Függetlenül attól, hogy a biztonsági emberek hibáztak-e, vagy sem, mindez önmagában komoly figyelmeztető jel Szlovákia mellett minden ország számára, hogy az elkövetkező hónapban, az európai parlamenti választások kampányának hajrájában ne fordulhasson elő hasonló atrocitás.”

Hogy a történteknek lesz-e hatása az európai politikára a miniszter azt mondta, a kötelező részvétnyilvánításon túl közös fellépés nem látszott. „Robert Fico sokak számára különutas az Európai Unióban, ezért szerintem ideológiai okokból sem szerveznek nagyobb szolidaritási akciókat.”

Navracsics Tiborral készült hosszabb interjúnkat hamarosan olvashatják a Vehíren, ahol a szlovákiai események mellett az EU-csatlakozás húszéves évfordulójáról, az önkormányzati választásokról és Magyar Péterről is beszélgettünk.

vehir.hu
további cikkek
A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. ma 13:24 Fárad a Tisza? Hétvezér Fárad a Tisza? A hazafiak riszálják magukat, énekelnek, szavalnak, esküdöznek. De csak egyfajta igazi hazafiság van: ha valaki ott, ahol éppen van, teljes hűséggel és feltétlen erőkifejtéssel helytáll a munkájában. Ennek visszaható ereje van a hazára. Minden más csak vásári mutogatás és tányérozás – mondta Márai Sándor. tegnap 23:24 Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban kultúra Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban A Múzeumok Éjszakája keretében nyitották meg Györgydeák György műveiből álló kiállítást, melynek a Kabóca Bábszínház új, Deák Ferenc utcai épülete ad otthont. tegnap 15:17 Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre közélet Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre Lemondott Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke a párt választmányának szombati ülésén a június 9-i európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választás eredményei miatt. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be. 2024. június 22. 16:35

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.