Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újra megrendezik a civil napot

2024. május 16. 14:48
A tavaly a Gyárkertben megrendezett, Európa Kulturális Fővárosa programsorozat által támogatott civil napot óriási érdeklődés övezte. A lelkesedés az idén sem hagyott alább, a civil szervezetek közösen egy újabb élménydús napra hívják az érdeklődőket, most az Erzsébet Ligetbe.
 

A rendezvény célja, hogy a városi civil szervezetek – azok is, melyek munkája talán a mindennapok során rejtve van a lakosok előtt – megismertessék magukat a veszprémiekkel, és megmutassák mivel teszik Veszprémet egy élhetőbb és közösségileg szorosan összetartó várossá.

Május 18-án, szombaton ezért mindenkit szeretettel várnak a Csermák Antal Zeneiskola előtti térre széles programkínálattal. A szokásos halászléfőző versenyre évről évre több a jelentkező, reggel 8 órától kezdődik a főzés, majd tíz órától a civil szervezetek bemutatkozása. Azok az egyesületek, akik nem színpadi, kulturális műsorral készülnek, folyamatosan különböző standokkal lesznek jelen a rendezvény során.

A helyszín kitűnő választás idén is, hiszen a felújított Erzsébet-ligetben zöld környezet, modern játszótér és kávézó is várja a családosokat. A program mindenki számára nyitott és térítésmentesen látogatható, a színpadi műsorok délutántól kezdődnek, előtte a város polgármestere, Porga Gyula köszönti a résztvevőket, illetve ekkor adják át a Pro Civitate díjat is.

A helyszíni gyereksarkon és kézműves foglalkozáson túl lehetőséget adódik arra, hogy egy szervezett túra keretében az érdeklődők megtekintsék Veszprém látnivalóit is.

A nap zárásaként a Rock-kanok Zenekar szórakoztatja a jelenlévőket, a részletes programkínálat pedig megtekinthető a veszpremcivil.hu oldalon.

vehir.hu
további cikkek
A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. ma 13:24 Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre közélet Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre Lemondott Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke a párt választmányának szombati ülésén a június 9-i európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választás eredményei miatt. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be. 2024. június 22. 16:35 Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… 2024. június 22. 17:02 Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. 2024. június 21. 11:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.