Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
18°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
18°C

Aranyrudakat és 50 ezer dollárt ígért egy veszprémi férfinak egy sosem létező személy

2024. május 10. 15:31 // Forrás: police.hu
A sértett több mint félmillió forintot utalt át.

Ismerősnek jelölt be egy középkorú veszprémi férfit egy Jessica Jones nevű nő, aki Szíriában szolgáló amerikai katonának mondta magát. Pár napos, fordítóval végzett beszélgetés után a nő szerelmet vallott. Ezután felgyorsultak az események, és felmerült, hogy összeköltöznek. A nő ajándék ruhákkal, laptoppal, na és persze egy aranyrúddal, valamint 50 ezer dollárral is szerette volna meglepni „szerelmét”.

A férfi nem kételkedett ebben, és hitt azoknak a képeknek, videóknak, amelyeken a nő bemutatta, mikor és mit vesz kedvesének. Nagyon gyorsan megérkeztek azok az üzenetek is, amikben felsorolta, mennyit kell utalni a vámra és a csomagátvételre. A férfi át is utalt több mint 500 ezer forintot. Azonban a csomagátvizsgálás elkerülésére már nem akart pénzt adni, közel 2 millió forintot, így egy kisebb veszekedés után a kapcsolat megszakadt.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tanácsai:

Az internet számtalan előnye mellett veszélyeket is a rejt. A bűnözők a valós élethez hasonlóan a kibertérben is megpróbálják megtéveszteni az embereket, hogy ezzel bevételre tegyenek szert.

Mindig legyen óvatos, ha idegenekkel kerül kapcsolatba, még abban az esetben is, ha elnyerik a szimpátiáját! Pénzt vagy egyéb értéket semmilyen körülmények között ne adjon vagy utaljon át!

Mit tehet, ha áldozattá vált?

  • Azonnal szakítson meg minden kapcsolatot!
  • Ha tudja, mentse el a beszélgetések tartalmát!
  • Tegyen feljelentést a rendőrségen!
  • Ha megadta a banki adatait, azonnal értesítse a bankot!

Az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat talál a kiberajzs oldalán.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.