Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
23°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
23°C

Nem adta vissza az autóról leesett telefont

2024. május 7. 11:41

A sértett még 2023 szeptemberében Hajmáskéren tette az autója tetejére a mobiltelefonját, és erről megfeledkezve elindult. Amikor észrevette, hogy nincs nála a készüléke, próbálta azt elérni, de már kikapcsolták. A férfi az eszköz távoli letiltása funkcióját működésbe léptette, és a képernyőn megjelenő üzenettel kérte a megtalálót, hogy adja azt le abban az üzletben, amely előtt megtalálta, ám kérése nem teljesült.

A sértett feljelentése alapján a veszprémi nyomozók azonosították a 17 éves fiatalembert, aki nem szolgáltatta vissza a telefont, de még az önkormányzatnál, illetve a rendőrségen sem jelezte, hogy talált egy mobilt, és nem is tett semmit annak érdekében, hogy az visszakerüljön tulajdonosához.

A tinédzsert a rendőrök előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, ahol kihallgatták. Miután a nyomozók a vizsgálati szakaszban a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az iratokat átadták az ügyészségnek.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a hatályos magyar jog szerint a jogtalan elsajátítás vétségét az követi el, aki a talált idegen dolgot eltulajdonítja, avagy 8 nap alatt a hatóságnak vagy annak, aki elvesztette, nem adja át, illetve az, aki a véletlenül vagy tévedésből hozzá került idegen dolgot eltulajdonítja, vagy nyolc nap alatt nem adja vissza.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.