Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
29°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
29°C

Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra

2024. április 30. 10:45 // Forrás: VEB2023
Május 6. és 12. között 20 helyszínen több mint 50 zenei, családi és gasztronómiai program várja az érdeklődőket a veszprémi Gizella Napokon!

Veszprém kiemelt összművészeti fesztiválja tavaly ünnepelte három évtizedes jubileumát. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében a város talán legnagyobb hagyományú kulturális eseménysorozata már 2022-ben, az EKF-re való felkészülés évében már szintet lépett, majd az Európa Kulturális Fővárosa cím viselésének évében és idén a korábbiaknál is sokrétűbb, gazdagabb programkínálattal jelenik meg a város kulturális vérkeringésében. A Gizella Napok nemcsak a helyi közösségek számára jelentős, az ország minden szegletéből vonzza a látogatókat, akik kíváncsiak Veszprém és régiója gazdag kulturális életének értékeire és sokszínűségére.

A fesztivál programkínálatában a koncertek, kiállítások, előadások, színházi és tánc produkciók mellett képzőművészeti, gasztronómiai, és családoknak, gyermekeknek szóló programok is szerepelnek.

A Gizella Napok hagyományos, Gizella királyné alakjához kapcsolódó programelemeinek idén is Veszprém történelmi belvárosa ad helyet. A Gizella-díjak átadása és a Honvéd Férfikar ünnepi koncertje az Óváros téren, az Ünnepi szentmise pedig a Szentháromság téren kerül megrendezésre. A látványos történelmi felvonuláshoz a hagyományőrzők, zászlóforgatók, gólyalábasok, Passaui vendégek, a helyi közösségek és nemzetiségek csoportjai és a pálinka lovagrendek mellett idén harmadik alkalommal Veszprém városrészeinek képviselői is csatlakoznak.

Kapcsolódó cikk
Az EKF év lendülete kitart, programdömpinggel érkezik a Gizella Napok
Május elején ismét megrendezik a Gizella Napokat, immár a harmincegyedik alkalommal. A nagy múlttal és fontos tradíciókkal rendelkező rendezvénysorozat évről évre tartogat meglepetéseket, és a tavalyi év nagy sikere után idén is tartják a szervezők a színvonalat.
 

A fesztiválhétvégén, május 10-11-12-én gazdag könnyűzenei kínálat várja az érdeklődőket. A koncertek idén négy helyszínen zajlanak: az Óváros téren, a Hangvilla előtti téren, a Vár Áruház előtti téren és a Fortuna udvarban. A Follow The Flow, a 4S Street, a Margaret Island, a Magna Cum Laude, Horváth Tamás és Charlie mellett többek között a Szabó Balázs bandája, a Napfonat, a Jazzbois és a Söndörgő is színpadra lép. A fesztiválszínpadokon idén is helyet kapnak a veszprémi és helyi kötődésű előadók, fellépnek a Hangár Könnyűzenei Központ növendékei, a Sofi & The Funktazi, az LGT Emlékzenekar, a Fix Alibi, az Ancient Spaceships, a Caroline Street és a The Crazy Rogues. A város ikonikus vendéglátó helyének számító Papírkutya Kultúrbisztróban pedig a fesztiválhétvége előtt és alatt is különleges produkciók váltják egymást, érkezik a Kéknyúl, Szűcs Krisztián és a Balázs Elemér Group is.

A képzőművészeti programkínálat sokszínűségéről idén is a Művészetek Háza Veszprém gondoskodik. A Csikász Galériában és a fixir galériában a Lighthouse Egyesület alkotóinak kompozícióiból nyílik térspecifikus, csoportos kiállítás. A Művészudvarban interaktív grafikai workshoppal, családi alkotóudvarral és vándorfényképész bemutatóval készülnek a szervezők.

A veszprémi Színházkert májusban már harmadik alkalommal változik át Gizella királyné udvarává, és várja a családokat és a gyerekeket egy feledhetetlen mesés mulatságra. A GyereKert három hétvégén kínál izgalmas kalandokat, játékos programokat koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal, játszóházzal, kalandjátékkal. A legkisebbeket és kicsit nagyobbakat kacagtató meglepetésprogramok várják Veszprém szívében, a Színházkert ligetének minden szegletében. 

A Gizella Napok hétvégéjén, május 11-én és 12-én kerül megrendezésre a Veszprémi Városi Stadionban a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Atlétikai Bajnokság. A VEDAC, a VESC és a Pannon Egyetem által szervezett bajnokságon a legjobb hazai, felsőoktatásban résztvevő atléták küzdenek meg az országos bajnoki címekért, valamint nyílt versenyek keretében magyar és külföldi atléták számára nyílik lehetőség a nyári világversenyekre, a felnőtt Európa-bajnokságra és a Párizsi Olimpiára történő kvalifikációra.

vehir.hu
további cikkek
Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. tegnap 14:30 Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. 2024. július 21. 14:34 Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál A Mendelssohn Kamarazenekar tizedik alkalommal rendezi meg Veszprémben július 29. és augusztus 3. között az Auer Fesztivált a veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és hegedűpedagógus emlékére. 2024. július 21. 11:51 A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni VeszprémFest A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni Van az a sztereotípia a jazz-zenészekről és úgy általában a jazzről, hogy azt füstös new yorki bárokban afroamerikai zenészek adják elő szintén hasonló összetételű közönségnek. Ezzel pedig jelentősen szegregálva műfajt és a közönséget is. Ezért is bátor vállalkozás minden évben a VeszprémFesttől, hogy a koncertsorozat valamelyik napját a jazznek szentelik. Viszont, ha elfogadjuk, hogy a VeszprémFest a két évtizedes múltjával már-már küldetést vállal, hogy hirdesse a zenei sokszínűséget, akkor szinte kötelező a jazzes nap a fesztiválon. Gregory Porterben pedig hű szövetséges találtak ebben a küldetésben, aki immáron másodszor lépett fel péntek este a veszprémi színpadon, koncertje pedig sztereotípia-romboló volt. 2024. július 20. 15:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.