Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban

2024. április 20. 14:15
Veszprémben rendezik meg a hétvégén a 13. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny döntőjét.

A rangos megmérettetést a Csermák Antal Zeneiskola látja vendégül. A versenyen zongora tanszakos tanulók mérik össze képességeiket párosban, hét korcsoportban. A döntőre az ország minden részéről érkeztek a fiatalok és tanáraik, akik februárban a területi döntőkről jutottak tovább a legjobbak közé. 

A versenyzők korosztályonként 5-8 perces műsorokkal készültek, a produkciókat szakértő zsűri értékeli. Az értékelés során az együttjáték, a hangzás és szólamok közötti arányok, a zenei megvalósítás, a technikai felkészültség és az előadói készségek adják a fő értékelési szempontokat.

A háromnapos versenysorozatot péntek délelőtt nyitották meg, a város képviseletében Halmay Gábor önkormányzati képviselő köszöntötte a vendégeket. Halmay felvillantotta a zeneiskola történetét, amelyet 1916-ban, a világháború kellős közepén közadakozásból alapítottak a veszprémiek, akik számára a világégés közepette is a jövő megalapozása volt a legfontosabb. Az intézményt a város ennek megfelelően nagy becsben tartja, amikor a Modern Városok Programban lehetőség adódott nagyobb forráshoz jutni, magától értetődő volt, hogy az iskola felújításának részesülnie kell a programból. 

Halmay a tavalyi Európa Kulturális Fővárosa szezonnal kapcsolatban megjegyezte: Veszprémre mindig is jellemző volt a kulturális pezsgés, és ez nem ért véget 2023-mal, hanem folytatódik, mert Veszprémben stratégiai pontként tekintünk a kultúrára. 

Az országos döntő eredményeit vasárnap délelőtt hirdetik ki a Csermák Antal Zeneiskolában.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
A Szentatya elismerte Bódi Mária Magdolna vértanúságát, így a boldogok sorába emeli őt A Szentatya elismerte Bódi Mária Magdolna vértanúságát, így a boldogok sorába emeli őt Ferenc pápa 2024. május 23-án a Bódi Mária Magdolna vértanúságáról szóló dekrétumot aláírásával elismerte. tegnap 11:23 Kapcsolatok és közösségek Kapcsolatok és közösségek A Veszprémi Érseki Főiskola Pedagógia Tanszéke fotó- és rövidfilmpályázatot hirdetett középiskolások és felsőoktatásban tanulók számára Kapcsolatok és közösségek címmel. tegnap 10:13 Az EQ-kutatás időszerű eredményei a kooperációfejlesztés tükrében Az EQ-kutatás időszerű eredményei a kooperációfejlesztés tükrében A Veszprémi Érseki Főiskola adott otthont Az EQ-kutatás időszerű eredményei a kooperációfejlesztés tükrében című tudományos konferenciának, amely a Kornéliusz EQ-Kutató Intézet, a Veszprémi Érseki Főiskola Pedagógia Tanszéke, a Doktorok Kollégiuma és a VEAB Általános és Alkalmazott Pedagógiai Munkabizottsága közös szervezésében valósult meg. tegnap 10:09 A mérnöki, a programozói és az orvosi pályát tartják legvonzóbbnak a tudományos-technológiai szakok hallgatói egy felmérés szerint A mérnöki, a programozói és az orvosi pályát tartják legvonzóbbnak a tudományos-technológiai szakok hallgatói egy felmérés szerint A mérnöki, programozói és orvosi pályán helyezkednének el legszívesebben a tudományos-technológiai képzések hallgatói, emellett az egyetemisták "menőnek" tartják a menedzseri karriert, az adattudományhoz, a mesterséges intelligenciához kapcsolódó szakmákat, és az egészségügyi életpályát is - közölt az MTI-vel a Siemens Zrt. az UNIside felsőoktatási portállal az egyetemisták pályaképéről, jövőbeni karrierterveikről végzett online kérdőíves kutatásának eredményeit szerdán. 2024. május 22. 21:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.