Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
19°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
19°C

Fegyházbüntetéssel sújtotta a bíróság az 5 éves kislány sérelmére szexuális erőszak elkövetésével vádolt férfit

2024. április 17. 14:20 // Forrás: Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály
A Veszprémi Törvényszék nyolc év fegyházbüntetésre ítélte és nyolc évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától azt az 56 éves férfit, akivel szemben tizenkettedik életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére, védekezésre képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt folyik büntetőeljárás.

A bíróság a vádlottat végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll – közölte a törvényszék.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és élettársának kapcsolata kezdetétől visszatérő vendég volt náluk a nő nevelt lányának gyermeke, a 2015-ben született kiskorú sértett, aki velük – a vérrokonság hiánya ellenére – rendszeres, nagyszülői jellegű kapcsolatot ápolt. A kislány időként ott töltötte az éjszakát a szülei jelenléte nélkül, ilyenkor a vádlott és élettársa között, a franciaágyukban aludt, saját takaró alatt. 2020-ban egy délután ismét elvitte édesanyja a vádlotthoz és élettársához az akkor ötéves sértettet, hogy a gyermek a hétvégét azok felügyeletére bízva töltse. A vádlott a délután folyamán szokásának megfelelően több üveg sört elfogyasztott, amelytől alkoholosan befolyásolt állapotba került. Este 20 óra körül mindannyian nyugovóra tértek, befeküdtek az ágyba, a sértett középre, a vádlott a sértett jobb oldalára, élettársa pedig a bal oldalára. A kislány ekkor egy bugyit és egy pizsamafelsőt viselt, amely nála az alváshoz megszokott öltözetnek számított. A vádlott az ágyban kezdetben a televíziót nézte és tovább sörözött, majd a telefonján a híroldalakat böngészte. Mivel a sértett fájlalta a hasát, először a nőt, majd később a vádlottat is kérte, hogy simogassák a hasát. A nő és a kislány elaludtak. A vádlott először a sértett mellett feküdve, felé fordulva tovább simogatta a kislány hasát és combjait, majd a sértett bugyiját lehúzva nemi szervét kezdte intenzív simogatással ingerelni. A vádlottnak az ingerlésben megnyilvánuló, nemi vágy felkeltésére alkalmas, súlyosan szeméremsértő cselekménye fájdalmat okozott a kiskorú sértett számára, aki felébredt és kérte a vádlottat, hogy hagyja abba a cselekményét, amelynek a vádlott eleget tett. Az éjszaka további részében szexuális bántalmazás már nem történt. A sértettért másnap délután érkeztek meg a szülei, a kislány az esti fürdetése közben zaklatottá vált és elmondta édesanyjának, hogy a vádlott hogyan nyúlt hozzá. Ezt követően a sértett nem akart többet a vádlott házába menni, mert bántotta őt, és a továbbiakban telefonon sem akart kapcsolatot tartani a vádlottal. A vádlott cselekményében megnyilvánuló pszichotraumatikus élmény a kiskorú sértettnél magatartási és viselkedési zavart eredményezett, amely miatt a sértett pszichoterápiás támogatása vált szükségessé, mely az állapotában jelentős javulást ért el a trauma feldolgozásában.

Az ügyészség három munkanap gondolkodási időt tartott fenn, míg a vádlott teljeskörű, felmentésre irányuló, védője pedig elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, így a döntés nem jogerős, másodfokon a Győri Ítélőtábla jár el.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.