Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
16°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
16°C

PÁLYÁZATI KIÍRÁS – nem kiemelt kategóriában – sportszervezetek támogatására „Sport és Élsport Pályázat 2024”

2024. április 17. 11:42

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a veszprémi sportszervezetek számára az Önkormányzat 2024. évi költségvetésében Sport és Élsport előirányzatból elkülönített Pályázati Keretből nyújtandó támogatásra.

 

Pályázat célja

A pályázat a sportszervezetek társadalmi szerepvállalásának segítését szolgálja. A pályázat célja a veszprémi székhellyel vagy Veszprémben szakosztállyal rendelkező, sport tevékenységi körű egyesületek, utánpótlás nevelést végző alapítványok, sportvállalkozások, szakszövetségek, továbbá a köznevelési intézményekben működő iskolai diák sportkörök (a továbbiakban együtt: sportszervezet) támogatása.

 

Pályázati összeg

A jelen pályázaton rendelkezésre álló keretösszeg: 61 000 000,- Ft.

 

Pályázati kategóriák

1. Működési célú támogatás

Cél: a sportszervezetek 2024. évi működési kiadásaihoz való hozzájárulás.

A számlák teljesítési határideje: 2024. január 1.– 2024. december 31.

Pályázni lehet: minden, a sportszervezet tevékenységével összefüggő költség és kiadás finanszírozására vagy részfinanszírozására.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének az Önkormányzat által ellátott sporttal kapcsolatos feladatokról szóló 35/2021. (X. 28.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Spotrendelet) 21. § (2) bekezdése alapján működési kiadásnak csak az a költség, ráfordítás tekinthető, amely a sportszervezet létesítő okiratában meghatározott célok megvalósítását közvetlenül szolgálja. Ha a pályázó hivatásos sportolót foglalkoztat, részére működési célú támogatás csak a Sportrendelet 17. §-ában meghatározottak szerint, csekély összegű támogatásként nyújtható.

Az 1. kategóriában benyújtható pályázat száma sportszervezetenként legfeljebb 1.

2. Sportrendezvény lebonyolítása

Cél: a sportszervezetek saját programjainak támogatása.

A sportrendezvény megvalósulása: 2024. január 1.– 2024. december 31.

A számlák teljesítési határideje: a rendezvényhez kapcsolódó számlák; legkorábban 2024. január 1.

Pályázni lehet: a sportszervezet gondozásában megvalósuló program költségeinek finanszírozására vagy részfinanszírozására, (pl. tiszteletdíj, terembérlet, fogyóeszköz vásárlás, szolgáltatás igénybevétele, papír-írószer, stb.)

Ha a pályázó által szervezett sportrendezvényen külföldi sportoló is részt vesz, részére a sportrendezvény lebonyolítására támogatás csak a Sportrendelet 17. §-ában meghatározottak szerint, csekély összegű támogatásként nyújtható.

A 2. kategóriában benyújtható pályázat száma sportszervezetenként legfeljebb 1.

3. Versenyen való részvétel támogatása

Cél: a sportszervezetek egyéni sportolóinak, illetve csapatainak olimpiai, világbajnoki és Európa-bajnoki vagy egyéb nemzetközi versenyre való felkészülésének és azokon való részvételének támogatása.

A sportverseny megvalósulása: 2024. január 1. – 2024. december 31.

A számlák teljesítési határideje: a sportversenyhez kapcsolódó számlák; legkorábban 2024. január 1.

Pályázni lehet: minden, a sportversennyel összefüggő költség és kiadás finanszírozására vagy részfinanszírozására, (pl. edzőtábor, utazási költség, étkezés stb.)

Ha a pályázó hivatásos sportolót foglalkoztat, részére versenyen való részvételre támogatás csak a Sportrendelet 17. §-ában meghatározottak szerint, csekély összegű támogatásként nyújtható.

A 3. kategóriában benyújtható pályázat száma sportszervezetenként legfeljebb 1.

 

Pályázat benyújtására jogosult szervezetek

Pályázatot nyújthatnak be a veszprémi székhellyel vagy Veszprémben szakosztállyal rendelkező sportszervezetek.

 

A pályázat benyújtásának módja

A pályázatokat kizárólag a pályázati kiírás 1. és 2. számú mellékletét képező pályázati űrlap kitöltésével, illetve az abban foglalt iránymutatások szerint lehet benyújtani.

Az 1. számú mellékletben foglalt Adatlap és Nyilatkozatok kitöltése minden pályázathoz szükséges.

A 2. számú mellékletben foglalt Adatlapok kitöltése a pályázati kategóriáknak megfelelően szükséges:

Kategória: 1. ADATLAP működési célú sporttámogatás igényléséhez

Kategória: 2. ADATLAP rendezvény célú sporttámogatás igényléséhez

Kategória: 3. ADATLAP olimpiai vagy más nemzetközi versenyen való részvétel támogatásának igényléséhez

A pályázatokat 1 példányban nyomtatott úton kell benyújtani. Minden pályázatot külön űrlapon és külön zárt borítékban a Polgármesteri Hivatal (8200 Veszprém, Óváros tér 9.) címére, a sportreferens részére kell eljuttatni.

Felhívjuk a Tisztelt Pályázók figyelmét, hogy a személyesen behozott pályázatokat kizárólag a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján lehet benyújtani ügyfélfogadási időben (hétfőtől csütörtökig 7.30-tól 16.00 óráig, pénteken 7.30-tól 13.30 óráig).

A borítékra írják rá: „Sport és Élsport Pályázat 2024”.

Pályázati űrlap beszerezhető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján valamint letölthető a www.veszprem.hu-ról.

 

A pályázat benyújtásának határideje

A pályázatokat 2024. április 22-ig lehet személyesen benyújtani vagy postázni (a postai bélyegzőn szereplő dátum: 2024. április 22.)

 

Formai hibák

  • Formai hibásnak minősül a pályázat, amennyiben az alábbi hibákat tartalmazza:
  • Kötelező adatlapokat, nyilatkozatokat nem nyújtja be, az aláírás hiányzik. A tárgyévben kapott támogatásokról szóló kötelező nyilatkozatok nincsenek kitöltve (akár 0 Ft megjelölésével vagy kihúzással), vagy hiányosan van kitöltve.
  • Meg nem jelölt pályázati kategória.
  • Bármely kötelező melléklet (pl. bírósági kivonat) hiánya, vagy a kiírásban és a pályázati űrlapon megadott kért határidőnél régebbi dokumentum (pl. 30 napnál régebbi bírósági kivonat).
  • A rendezvény időpontja a kiírásban szerepeltetett programidőszakon részben vagy teljes egészében túlra esik, vagy nem tárgyévi működési költségekre benyújtott pályázat.
  • Költségvetési táblák hibás kitöltése; az eltérő végösszegek alapján ismeretlen teljes költségvetés.
  • Hiányzó vagy nem érvényes aláírás vagy aláírások (a "szervezet képviselője" és/vagy a „pályázat megvalósításáért felelős személy” résznél).
  • Valamely kötelezően kitöltendő rész, táblázat hiányos vagy teljesen hiányzó kitöltése.

 

Hiánypótlás

Amennyiben a pályázó hiányosan nyújtja be pályázatát, a kiíró a pályázat ellenőrzését követő 10 munkanapon belül a pályázót hiánypótlásra szólítja fel.

A hiánypótlási felhívást a pályázó szervezet kapcsolattartásért felelős személyének e-mail címére elektronikus levél formájában küldi meg a kiíró.

A hiányzó dokumentum benyújtására a hiba jellegétől függően személyesen vagy e-mailben van lehetőség a sportreferensnél, vagy a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján, a hiánypótlásra való felszólítást követő 8 munkanapon belül.

A hiánypótlási határidőn túl formai hibásnak minősülő pályázatokat az Önkormányzat nem részesítheti támogatásban.

Nem minősül formai hibának a pályázati űrlap ki nem töltött és kitöltött állapota közötti oldaltörés, betűtípus változás, és egyéb szövegszerkesztésbeli eltérés, amennyiben a teljes szöveg (beleértve a sorrendet és a táblázatok meglétét sorok számától függetlenül) változatlan marad.

 

A pályázatok kezelése, elbírálása, a támogatás formája és igénybevétele

A pályázatok kezelése:

A pályázatokat a Polgármesteri Hivatal iktatja és archiválja. A beadott pályázat módosítására a beadási határidőn túl nincs lehetőség. Az Önkormányzat a nyertes pályázók esetében az odaítélt támogatás tényét és a támogatott szervezetek, közösségek kilétét hordozó információkat közérdekű adatnak tekinti, ezért azokat hozzáférhetővé teszi a nyilvánosság számára.

A pályázatok elbírálása:

A pályázatokról 2024. május 30-ig a Köznevelési, Ifjúsági, Sport és Civil Bizottság javaslatára a Közgyűlés dönt, amennyiben

a) a támogatás összege a 10 millió forintot meghaladja, vagy

b) a támogatandó sportszervezet alapítvány.

A pályázatokról átruházott hatáskörben a Köznevelési, Ifjúsági, Sport és Civil Bizottság dönt, amennyiben a támogatás összege a 10 millió forintot nem haladja meg.

A pályázati döntéseket a döntéshozó nem indokolja, illetve nem fogad el azokkal kapcsolatos panaszt.

A pályázat eredményéről írásban kapnak értesítést a pályázók, illetve a
www.veszprem.hu-n és a Veszprémi 7 Napban közlésre kerül a nyertes pályázók köre.

A pályázati támogatás formája, igénybevétele:

A támogatás vissza nem térítendő támogatás. A nyertes pályázókkal támogatási szerződést köt az Önkormányzat, amely feltétele a támogatás igénybevételének. Pályázati támogatást előfinanszírozás keretében és kizárólag bankszámlára utalással teljesít az Önkormányzat.

 

A pályázatokkal kapcsolatban további felvilágosítás kérhető
a Polgármesteri Hivatal munkatársánál, Orbán Éva sportreferensnél
a 20/358-1644 telefonszámon vagy az orban.eva@gov.veszprem.hu e-mail címen.

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.