Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban

2024. április 16. 15:42
Különleges, zenés gyerekelőadással készül a Kabóca Bábszínház 2024 tavaszán: a Piroska és a Farkas című operilla bemutatója 2024. május 11-én 16 órakor lesz a Deák Ferenc utca 13. szám alatt. 

Piroska és a farkas történetét mindenki jól ismeri - ám a klasszikus mesét Szabó Attila író ezúttal operalibrettóvá formálta át. “Arra törekedtem, hogy megmaradjon az eredeti történet drámaisága, de számos elem (például a játékosság és a humor) segít ezt felülírni. Olyan nyelvet próbáltunk találni az előadáshoz, amiben megvan az általános mesebeli jelen idő, de nyomokban kortárs hangulatot idéz – ez nem csak a zeneiségben, hanem a bábhasználatban is tetten érhető“ – mondta a szerző. 

Fotó: Kabóca BábszínházFotó: Kabóca Bábszínház

Ez egy ősbemutató lesz, mert az operillát mint műfajt a rendező, Bartal Kiss Rita találta ki, és éppen emiatt még nincs konkrét meghatározása – árulta el Rab Viki, az előadás zeneszerzője. – Az “operilla” egyedi módon keveri az opera és a bábjáték elemeit, különleges élményt kínálva ezzel a nézőknek. Ilyen munkát még sosem csináltam, hogy az elejétől a végéig egy összefüggő zenei mű az egész előadás. Nagyon aprólékos és egyben nagyon izgalmas feladat – tette hozzá a zeneszerző. 

Az előadás egyik kiemelten fontos célkitűzése, hogy közelebb hozza a zenés színházi műfajt a gyerekekhez. A Piroska és a farkas című előadást négy éves kortól ajánlják, de felső korhatár nincs: aki szereti a meséket és a zenét, annak életkortól függetlenül maradandó élményben lesz része. Az előadás rendezője a Blattner Géza-díjas Bartal Kiss Rita, látványtervezője Rofusz Kinga. Az előadásban Benkő Zsuzsannát, a Kabóca Bábszínház bábművészét, Matola Norbertet, a Griff Bábszínház bábművészét és Markó-Valentyik Anna Junior Prima-díjas vendégművészt láthatja majd a közönség. 

Az előadás a veszprémi Kabóca Bábszínház, a zalaegerszegi Griff Bábszínház és a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház koprodukciójaként jött létre.

vehir.hu
további cikkek
A Szentatya elismerte Bódi Mária Magdolna vértanúságát, így a boldogok sorába emeli őt A Szentatya elismerte Bódi Mária Magdolna vértanúságát, így a boldogok sorába emeli őt Ferenc pápa 2024. május 23-án a Bódi Mária Magdolna vértanúságáról szóló dekrétumot aláírásával elismerte. tegnap 11:23 A művészet hazugság, amely segít felismerni az igazságot A művészet hazugság, amely segít felismerni az igazságot Kedd délután Tündérkezek címmel nyílt kiállítása a Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klubnak az Agórában, az klub fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából. A tárlatot Herth Viktória művészettörténész nyitotta meg. 2024. május 22. 17:37 Álmodjunk nagyot! Álmodjunk nagyot! Ambiciózusnak lenni valójában jó. Persze hit, szorgalom, kitartás és alázat is kell ahhoz, hogy célt érjünk, és a támogatás sem utolsó, de ha ezek megvannak, csodás dolgokat lehet elérni. Bizonyította ezt a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek szombati balett gálája is. 2024. május 20. 15:32 Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Karády Anna írónő volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk, akiket a jelentkezés során kisorsoltunk, egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket, sőt, a végén dedikált is az írónő. 2024. május 20. 16:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.