Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 29. Péter
Veszprém
22°C
2024. április 29. Péter
Veszprém
22°C

Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban

2024. április 16. 15:42
Különleges, zenés gyerekelőadással készül a Kabóca Bábszínház 2024 tavaszán: a Piroska és a Farkas című operilla bemutatója 2024. május 11-én 16 órakor lesz a Deák Ferenc utca 13. szám alatt. 

Piroska és a farkas történetét mindenki jól ismeri - ám a klasszikus mesét Szabó Attila író ezúttal operalibrettóvá formálta át. “Arra törekedtem, hogy megmaradjon az eredeti történet drámaisága, de számos elem (például a játékosság és a humor) segít ezt felülírni. Olyan nyelvet próbáltunk találni az előadáshoz, amiben megvan az általános mesebeli jelen idő, de nyomokban kortárs hangulatot idéz – ez nem csak a zeneiségben, hanem a bábhasználatban is tetten érhető“ – mondta a szerző. 

Fotó: Kabóca BábszínházFotó: Kabóca Bábszínház

Ez egy ősbemutató lesz, mert az operillát mint műfajt a rendező, Bartal Kiss Rita találta ki, és éppen emiatt még nincs konkrét meghatározása – árulta el Rab Viki, az előadás zeneszerzője. – Az “operilla” egyedi módon keveri az opera és a bábjáték elemeit, különleges élményt kínálva ezzel a nézőknek. Ilyen munkát még sosem csináltam, hogy az elejétől a végéig egy összefüggő zenei mű az egész előadás. Nagyon aprólékos és egyben nagyon izgalmas feladat – tette hozzá a zeneszerző. 

Az előadás egyik kiemelten fontos célkitűzése, hogy közelebb hozza a zenés színházi műfajt a gyerekekhez. A Piroska és a farkas című előadást négy éves kortól ajánlják, de felső korhatár nincs: aki szereti a meséket és a zenét, annak életkortól függetlenül maradandó élményben lesz része. Az előadás rendezője a Blattner Géza-díjas Bartal Kiss Rita, látványtervezője Rofusz Kinga. Az előadásban Benkő Zsuzsannát, a Kabóca Bábszínház bábművészét, Matola Norbertet, a Griff Bábszínház bábművészét és Markó-Valentyik Anna Junior Prima-díjas vendégművészt láthatja majd a közönség. 

Az előadás a veszprémi Kabóca Bábszínház, a zalaegerszegi Griff Bábszínház és a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház koprodukciójaként jött létre.

vehir.hu
további cikkek
Az EKF év lendülete kitart, programdömpinggel érkezik a Gizella Napok Gizella-napok Az EKF év lendülete kitart, programdömpinggel érkezik a Gizella Napok Május elején ismét megrendezik a Gizella Napokat, immár a harmincegyedik alkalommal. A nagy múlttal és fontos tradíciókkal rendelkező rendezvénysorozat évről évre tartogat meglepetéseket, és a tavalyi év nagy sikere után idén is tartják a szervezők a színvonalat.   ma 17:13 Hódolat a négyzetnek, hódolat Albersnek Hódolat a négyzetnek, hódolat Albersnek Josef Albers művészetére reflektáló alkotások kerültek bemutatásra a Modern Képtár - Vass László Gyűjteményben. A kiállított festmények közös vonása, hogy saját művészi eszközökkel fejezik ki a hódolat Albersnek és hódolat a négyzetnek tematikában rejlő kettősség lehetőségeit. A kiállítás július 7-ig megtekinthető. tegnap 8:31 Egyszerű emberként az egyszerű embereknek fest lélekkel teli képeket Egyszerű emberként az egyszerű embereknek fest lélekkel teli képeket Utoljára tíz éve volt kiállítása Veszprémben Sápi Margit festőművésznek, most viszont visszatért a dózsavárosi könyvtárba elsősorban Veszprém és Balaton témájú alkotásaival. 2024. április 27. 12:00 Veszprém ragyog tovább! Veszprém ragyog tovább! Megnyílt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programra visszatekintő „Ragyogj tovább! Kétezerhuszonhárom! -  Európa Kulturális Kreatív Régiója: egy évad emlékei, egy évad jövője” című kiállítás a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban. A kreativitás ünnepén 1,5 milliónál is több látogató élvezhette 116 településen 24 műfaj több mint 3600 eseményét. 2024. április 26. 11:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.