Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Klujber: nem csüggedtünk, mint eddig

2024. április 15. 21:03 // Forrás: MTI
Klujber Katrin szerint a magyar női kézilabda-válogatott játékosai egyszer sem csüggedtek a debreceni olimpiai selejtező során, ezért voltak képesek tornagyőztesként kvótát szerezni.

A Ferencváros jobbátlövője hétfőn az M4 Sport Kézilabda magazinjában elmondta: még bennük is elég sok kérdőjel van a remek teljesítményük és eredményeik kapcsán, mert az elmúlt időszak elég nagy hullámvasút volt számukra, a legutóbbi világbajnokság sem úgy sikerült, ahogy szerették volna - tizedikek lettek -, de nagyon sokan mellettük álltak és hittek bennünk, a játékosok pedig végig segítették egymást.

"Sokat foglalkoztunk a mentális résszel, sokkal többet beszélgettünk egymással. Ennyi kommunikáció még nem volt közöttünk, ez is hozzájárult, hogy ilyen sikert értünk el" - vélekedett.

Klujber felidézte, hogy az elmúlt évek során néhányszor gödörbe kerültek, de mindig fel tudtak állni, és egy percig sem gondoltak arra, hogy ne sikerülne a kvótaszerzés. Megfogalmazása szerint a debreceni tornán a tét nagyságát és a hazai környezetet nem teherként élték meg, inkább élvezték a játékot.

A válogatott csütörtökön 49-11-re verte Nagy-Britanniát, pénteken 28-25-re nyert Svédország ellen, vasárnap pedig 37-28-ra múlta felül Japánt a Főnix Arénában. A svédek egyszer sem vezettek a magyarok ellen, és bár 7-7-nél és 17-17-nél is egyenlítettek, Klujber kiemelte: "egy percig sem adtuk fel, nem volt olyan, hogy csüggedtünk, mint eddig".

Klujber Katrin (j) és a japán Kaszai Csikako a női kézilabda olimpiai selejtezőtorna 3. fordulójában játszott Magyarország - Japán mérkőzésen a debreceni Főnix Arénában 2024. április 14-én. MTI/Czeglédi ZsoltKlujber Katrin (j) és a japán Kaszai Csikako a női kézilabda olimpiai selejtezőtorna 3. fordulójában játszott Magyarország - Japán mérkőzésen a debreceni Főnix Arénában 2024. április 14-én. MTI/Czeglédi Zsolt

A torna előtt arról beszéltek egymás között, hogy miért ne sikerülhetne a kvótaszerzés, hiszen hazai pályán szerepelhetnek, és érezték, hogy nagyon jól összeállt a csapat. A nagy sikert követően pedig megállapították: ha képesek ilyen meccset játszani, mint a svédekkel szembeni volt, akkor nincs olyan ellenfél, akit ne tudnának legyőzni.    

"Még mindig kiráz a hideg, és ez még néhány napig így lesz, mert úgy gondolom, egy sportolónak a nagy álma, hogy kijusson az olimpiára. Hihetetlen volt, hogy megcsináltuk, de a pénteki mérkőzésen olyan lendületet kaptunk el és olyan önbizalmat gyűjtöttünk, hogy megállíthatatlanok voltunk vasárnap" - mesélte a junior világbajnok átlövő, aki Debrecenben 23 góljával a magyarok legeredményesebb játékosa volt.

Mint rávilágított, korábban fizikálisan sem volt mindenki tökéletes állapotban, de ez is megváltozott. A védekezést rengeteget gyakorolták, a Füzi-Tóvizi Petra, Papp Nikoletta védőpáros már az edzéseken is jól működött és a mérkőzéseken is hozták a kemény formájukat.

"Olyan lábmunkát és agresszivitást mutattak, amit nem biztos, hogy én végig tudtam volna csinálni" - ismerte el.

Klujber meglátása szerint a gólok, gólpasszok számán és eloszlásán is látszott, hogy mindenki mindent megtett a sikerért. A svédeket extra játékkal győzték le, Golovin Vlagyimir szövetségi kapitányi időszakának eddigi legjobb mérkőzésén, a japánokkal szemben pedig szorosabb meccsre számítottak, de örültek neki, hogy ilyen sima volt.

"A videókon sokkal gyorsabbak voltak, mint amit a pályán tapasztaltunk. Ellenünk meglepően lassabbak voltak" - jelentette ki.

Klujber elmondta, belegondoltak, de felfogniuk még nem nagyon sikerült, hogy a 2021-es tokiói ötkarikás játékokkal ellentétben idén olyan olimpián vehetnek részt, amelyen szurkolók is lehetnek.    

"Sokan mondták, hogy ez igazi olimpia lesz. Várjuk, hogy ott legyünk, mert egyrészt Európában lesz, ami nagy dolog, illetve a férfiválogatott is kijutott, és együtt leszünk ott a mezőnyben, ez hatalmas erőt adhat" - vélekedett.

Az olimpiai csoportok sorsolását kedden 17 órától rendezik Párizsban.

vehir.hu
további cikkek
Párizs 2024: Győrben játszik felkészülési meccset a férfi és női kéziválogatott Párizs 2024 Párizs 2024: Győrben játszik felkészülési meccset a férfi és női kéziválogatott Július 13-án Győrben játszik páros felkészülési mérkőzést a férfi és női magyar kézilabda-válogatott, amely a párizsi olimpia előtt még a németekkel is megmérkőzik idegenben, illetve a férfiak Japánnal találkoznak barátságos összecsapáson. 2024. május 21. 14:09 Ilyés Ferenc: a magyar kézilabda teljes fegyverzetben készen áll Párizsra Párizs 2024 Ilyés Ferenc: a magyar kézilabda teljes fegyverzetben készen áll Párizsra A magyar kézilabda teljes fegyverzetben készen áll Párizsra - jelentette ki a nyári olimpia kapcsán Ilyés Ferenc, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke a szervezet pénteki küldöttgyűlésén. 2024. május 17. 15:30 Kézilabda olimpiai felkészülés: kettős német-magyar meccs Stuttgartban Párizs 2024 Kézilabda olimpiai felkészülés: kettős német-magyar meccs Stuttgartban Július 19-én a párizsi olimpiára készülő magyar férfi és női kézilabda-válogatott is felkészülési mérkőzést játszik Németországgal, Stuttgartban. 2024. május 14. 10:58 Párizs 2024: két reggeli meccse lesz a férfi és a női kéziválogatottnak is Párizs 2024 Párizs 2024: két reggeli meccse lesz a férfi és a női kéziválogatottnak is A magyar férfi és női kézilabda-válogatottnak is két olyan mérkőzése lesz a nyári, párizsi olimpia csoportkörében, ami reggel 9 órakor kezdődik. 2024. április 29. 11:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.