Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
15°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
15°C

Ilyés Ferenc: kézzelfogható közelségbe került a kijutás

2024. április 13. 18:10 // Forrás: MTI
A magyar női kézilabda-válogatott számára kézzelfogható közelségbe került a kijutás a párizsi olimpiára a debreceni selejtezőtornán Ilyés Ferenc szerint.

"Kézzelfogható közelségbe került a kijutás, de a sportban nem szabad kiengedni, holnap győzelemre kell játszani Japán ellen" - hangsúlyozta az MTI-nek a magyar szövetség elnöki posztját egy nap híján egy éve betöltő sportvezető. A britek fölényes csütörtöki legyőzését követően pénteken a világbajnoki negyedik svédek ellen is nyerni tudott Golovin Vlagyimir együttese. Mint mondta, nagyon tetszett neki, ahogy a csapat hozzáállt a svédek elleni találkozóhoz, ahogy a játékosok küzdöttek.

Amilyen kemény faultokat elhelyeztek a svédeken, azon meg is lepődtek a skandinávok, mint ahogy azon is, hogy mennyire tűzben volt a válogatott. Persze voltak hibáink, de rengeteg helyzetet alakítottunk ki, nagyon jól védekeztünk, jó volt a kapusteljesítmény is: rég láttam ilyen jól játszani a csapatot."

Kitért arra is, hogy a korábban látott hosszú hullámvölgyek ezúttal elkerülték az együttest, ezt kulcsfontosságú tényezőnek nevezte.

Fotó: MKSZFotó: MKSZ

"Ilyen játékkal egy erős svéd csapatot is el lehet kapni, amelyről mindenki azt mondta, hogy a torna nagy esélyese" - szögezte le.

A magyar válogatott csak akkor nem szerez kvótát, ha négy gólnál nagyobb különbséggel alulmarad távol-keleti riválisával szemben a torna vasárnapi zárómérkőzésén. Hozzáfűzte: a játékosok és a stábtagok ezt pontosan tudják, ő pedig bízik bennük, hogy meg tudják csinálni.    

"Japán ellen is győzni kell, akkor a végén úgy tudunk ünnepelni, mint Tatabányán" - utalt a férfiak számára párizsi repülőjegyet érő márciusi tornára az MKSZ első embere.

"Hasonlóan kemény védekezés kell, mint a tegnapi volt, figyelni kell a japánok egy az egy elleni megoldásaira, hiszen gyorsan fognak játszani. Elöl nem szabad pánikba esnünk, hiszen a védekezésük nem a megszokott" - tekintett előre Ilyés Ferenc.

vehir.hu
további cikkek
Párizs 2024: két reggeli meccse lesz a férfi és a női kéziválogatottnak is Párizs 2024 Párizs 2024: két reggeli meccse lesz a férfi és a női kéziválogatottnak is A magyar férfi és női kézilabda-válogatottnak is két olyan mérkőzése lesz a nyári, párizsi olimpia csoportkörében, ami reggel 9 órakor kezdődik. tegnap 11:21 Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok A török válogatott ellen lép pályára először a társházigazda magyar női kézilabda-válogatott a november-decemberi Európa-bajnokságon. 2024. április 24. 14:59 Golovin szerint több fontos területen is nagyot fejlődött a női kéziválogatott női kézilabda-válogatott Golovin szerint több fontos területen is nagyot fejlődött a női kéziválogatott Golovin Vlagyimir szerint kommunikációban, felelősségvállalásban, munkamorálban, dinamikában, motiváltságban, céltudatosságban és az önbizalom terén is nagyon sokat fejlődtek az olimpiai kvótás magyar női kézilabda-válogatott játékosai az elmúlt években. 2024. április 20. 17:12 Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott a svéd, az észak-macedón és a török válogatottal szerepel együtt a debreceni A csoportban a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon. 2024. április 18. 20:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.