Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Láncra verve tartotta lesoványodott kutyáját

2024. április 12. 12:15 // Forrás: police.hu
Egy bakonyi kistelepülésről érkezett bejelentés a rendőrségre még jauárban, hogy egy férfi családi házának udvarán folyamatosan láncon tartja lesoványodott kutyáját, és nem ad neki elegendő élelmet, vizet. 

A rendőrség a honlapján számolt be az ügyről. Azt írják: az állattartás körülményeire és a bűncselekmény gyanújára tekintettel a Veszprémi Rendőrkapitányság közreműködésével az Olt-Alom Állatvédő Egyesület az ebet elszállította. Az állatot azonnal orvosi ellátásban részesítették, a megfelelő elhelyezési körülmények és a gondos ellátás mellett a kutya állapota néhány nap alatt javult.

A kirendelt igazságügyi szakértő véleménye szerint a kutya rossz tartási körülményei, a túl rövid lánc, a nem megfelelő mennyiségű és minőségű étel, valamint az eb elhanyagolása az állat állapotának romlásához vezetett, amelynek következtében akár el is pusztulhatott volna. A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a férfit április 11-én állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság és az Olt-Alom Állatvédő Egyesület együttműködése 2023 novemberében kezdődött, az egyesület állatkínzás gyanúja miatt indult rendőrségi eljárásokban a lefoglalt állatok elhelyezésében, szükség esetén gyógyításában, gondozásában, későbbi végleges elhelyezésében segítséget nyújt.

vehir.hu
további cikkek
Árokba hajtott egy autó Veszprémben Árokba hajtott egy autó Veszprémben Letért az útról és árokba hajtott egy személyautó a a Házgyári úton a 2-es és 3-as kilométere közötti szakszon, Veszprémben péntek délelőtt – közölte a katasztrófavédelem. ma 11:02 A balatoni szezonra készülnek a rendőrök A balatoni szezonra készülnek a rendőrök A biztonságos nyaralásért tartott értekezletet a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság – számolt be honlapján a rendőrség.  tegnap 10:39 Rekordszámú pályázó az állatvédő civil szervezetek keretére Rekordszámú pályázó az állatvédő civil szervezetek keretére Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel. 2024. május 22. 14:43 Pénzbüntetéssel sújtotta a bíróság a gondatlan grillezőt Pénzbüntetéssel sújtotta a bíróság a gondatlan grillezőt A Veszprémi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésével 300.000 forint pénzbüntetéssel sújtotta azt a 77 éves veszprémi férfit, aki a grillezést követően kihűltnek hitt faszénnel gondatlanságból közveszélyt okozott. 2024. május 22. 12:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.