Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C

Láncra verve tartotta lesoványodott kutyáját

2024. április 12. 12:15 // Forrás: police.hu
Egy bakonyi kistelepülésről érkezett bejelentés a rendőrségre még jauárban, hogy egy férfi családi házának udvarán folyamatosan láncon tartja lesoványodott kutyáját, és nem ad neki elegendő élelmet, vizet. 

A rendőrség a honlapján számolt be az ügyről. Azt írják: az állattartás körülményeire és a bűncselekmény gyanújára tekintettel a Veszprémi Rendőrkapitányság közreműködésével az Olt-Alom Állatvédő Egyesület az ebet elszállította. Az állatot azonnal orvosi ellátásban részesítették, a megfelelő elhelyezési körülmények és a gondos ellátás mellett a kutya állapota néhány nap alatt javult.

A kirendelt igazságügyi szakértő véleménye szerint a kutya rossz tartási körülményei, a túl rövid lánc, a nem megfelelő mennyiségű és minőségű étel, valamint az eb elhanyagolása az állat állapotának romlásához vezetett, amelynek következtében akár el is pusztulhatott volna. A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a férfit április 11-én állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság és az Olt-Alom Állatvédő Egyesület együttműködése 2023 novemberében kezdődött, az egyesület állatkínzás gyanúja miatt indult rendőrségi eljárásokban a lefoglalt állatok elhelyezésében, szükség esetén gyógyításában, gondozásában, későbbi végleges elhelyezésében segítséget nyújt.

vehir.hu
további cikkek
Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. 2024. július 23. 10:46 Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. 2024. július 19. 22:35 Bútorlapok égtek egy várpalotai melléképületben Bútorlapok égtek egy várpalotai melléképületben 2024. július 18. 11:37 Kifosztották, míg a padon aludt Kifosztották, míg a padon aludt Egy szentkirályszabadjai lakos tett bejelentést a rendőrségre szombat délelőtt, mert ellopták tőle a mobiltelefonját, amikor Veszprém belvárosában egy padon aludt. 2024. július 17. 11:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.