Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Együtt a babákért - pelenkatámogatás a rászoruló családoknak

2024. április 12. 12:00
A Veszprémi Főegyházmegyei Katolikus Karitász immár 14. alkalommal hirdeti meg az Együtt a babákért elnevezésű programját.

A program keretein belül pelenkatámogatást nyújt a szervezet, amellyel sok esetben akár fél évre leengedő pelenkával is tudják támogatni a családokat. A csomagokat csütörtök délelőtt adták át a rászoruló családoknak a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézményben.

A Katolikus Karitász pelenkaprogramját a DM Magyarország jóvoltából tudja megvalósítani. A program szükségességét, a program létjogosultságát, valamint a DM Magyarország elhivatottságát jelzi, hogy a program 13 éve töretlenül működik, és összesban, amelyből a veszprémi egyházmegyét érintően 416 csomaggal tudja a Katolikus Karitász segíteni a rászoruló családokat. A beérkezett kérelmek számát tekintve úgy határoztak az idén, hogy saját költségvetési forrásból is vásárolnak ehhez a pelenkamennyiséghez, hogy minél több családhoz el tudjanak érni, és minél több családon tudjanak segíteni. Ez egy valódi, a családoknak kézzelfogható és nagy segítséget jelent, hisz amíg a pelenkák kitartanak, addig azoknak az árát más kiadásokra tudják fordítani.

A Katolikus Karitásznál bíznak benne, hogy a rászorulók nehéz helyzete rendeződik, és azt kérik, hogy a hitük a nehéz helyzetben se gyengüljön el, hanem inkább tovább erősödjön.

Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász lelki igazgatója is szólt a jelenlévőkhöz, biztosítva őket a támogatásukról:

,,A hit az, ami tud támogatást adni, és tudja segíteni az embereket a nehéz helyzetben.”

A társadalomnak, a nemzetnek, és valójában az egyháznak egyazon alapja van, ami a család. A Katolikus Karitásznak az egyik legszebb programja, amikor a családokat, a gyermekes családokat igyekszik támogatni, és a DM pelenka programja is éppen ezt a célt szolgálja.

,,Az evangéliumhoz nagyon is közel áll ez a gondolat, hisz talán emlékszünk a Szentírásból arra, amikor Jézushoz gyermekeket akarnak odavinni, és Jézusnak a saját tanítványai azok, akik próbálják távol tartani a családokat, a gyermekeket Jézustól, és Jézus rájuk szól és figyelmezteti őket, hogy ,,engedjétek hozzám a gyerekeket”. És valójában én azt gondolom, hogy ma is ugyanez a feladatunk, hogy a gyerekeken keresztül tudjuk a leginkább elérni a szülőket és a gyerekeken keresztül a családok, a szülők meg tudják tapasztalni Istennek a szeretetét, a gondoskodását” – mondta el a várpalotai esperes-plébános a jelenlévő családoknak.

,,Én bízom abban, hogy ezzel egy picit megérzik azt, hogy van egy olyan Isten fölöttünk, aki a nehézségeinkben is gondol ránk, és odafigyel ránk, törődik velünk, és most ezeken a csomagokon keresztül közvetíti az ő szeretetét és jóságát mindannyiunk felé.”

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
A város és az egyetem is a nemzetközi élvonalat célozza meg A város és az egyetem is a nemzetközi élvonalat célozza meg A város és a Pannon Egyetem is azt a célt tűzte ki, hogy a maga nemében a nemzetközi élvonalba kerüljön, és e cél elérésében egymást is támogatják – ez volt a fő üzenete az intézményben pénteken tartott sajtótájékoztatónak. ma 15:52 A Veszprémi Szakképzési Centrum új projektje példamutató mérföldkő a hazai szakképzésben A Veszprémi Szakképzési Centrum új projektje példamutató mérföldkő a hazai szakképzésben A Veszprémi Szakképzési Centrum Európa Uniós és a Magyar Állam támogatásával megújítja a Táncsics Mihály Technikum és Kollégium tanműhelyét. A fejlesztésről csütörtök délelőtt, a kivitelezés helyszínén, ünnepélyes keretek között tartottak sajtótájékoztatót. ma 14:40 Kötter Tamás, József Attila-díjas író volt az első VehírEst vendége Kötter Tamás, József Attila-díjas író volt az első VehírEst vendége Hagyományteremtő céllal és a veszprémi polgári értékek mentén szervezte meg szerkesztőségünk az első VehírEst rendezvényt, amelynek vendége Kötter Tamás ügyvéd, József Attila-díjas író, politikai véleményvezér volt. ma 12:00 Fiatalodik az Egry lakótelep, változnak az igények Fiatalodik az Egry lakótelep, változnak az igények Az Egry lakótelepen is elkezdődött a közösségi tervezés, közös gondolkodás: csütörtök délután Porga Gyula polgármester és Csik Richárd, a városrész önkormányzati képviselője hallgatták meg az itt élők vágyait, javaslatait. A politikusok és a lakosok hamar megtalálták a közös hangot. tegnap 21:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.