Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 13. Jenő
Veszprém
24°C
2024. július 13. Jenő
Veszprém
24°C

Női kézilabda olimpiai selejtező: Kamerun helyett Nagy-Britannia játszik Debrecenben

2024. április 10. 7:47 // Forrás: MTI
Kamerun női kézilabda-válogatottja utazási nehézségek miatt távol marad a csütörtöktől vasárnapig tartó debreceni olimpiai selejtezőtől, így a házigazda magyarok, valamint a svédek és a japánok mellett a brit csapat lép pályára a tornán.

A magyar szövetség kedd esti bejelentése szerint a Kameruni Kézilabda Szövetség jelezte a nemzetközi szövetségnek (IHF), hogy nem tudja megoldani női válogatottja Magyarországra utaztatását, így az afrikai együttes nem lép pályára Debrecenben.    

Az IHF közleményében kiemeli, hogy az IHF, a Magyar Kézilabda Szövetség, a magyar Külgazdasági- és Külügyminisztérium, valamint a nemzetközi diplomáciai szervek erőfeszítései ellenére Kamerun nem tudta megoldani beutazását Európába, és más afrikai csapat sem tudta átvenni az Afrika-bajnokság ezüstérmese, Kamerun helyét, így az IHF végrehajtó bizottsága szabályainak megfelelően szabadkártyát adhatott a selejtezőre, és az "Új piacok programjával" összhangban Nagy-Britannia női válogatottját kérte fel az indulásra, amely a felkérést elfogadta.

Bordás Réka a magyar női kézilabda-válogatott edzésén a debreceni Főnix Arénában 2024. április 8-án. A magyar női válogatott április 11. és 14. között a Főnix Arénában szállhat harcba a párizsi olimpiai részvételért Kamerun, Japán és Svédország ellen. MTI/Czeglédi ZsoltBordás Réka a magyar női kézilabda-válogatott edzésén a debreceni Főnix Arénában 2024. április 8-án. A magyar női válogatott április 11. és 14. között a Főnix Arénában szállhat harcba a párizsi olimpiai részvételért Kamerun, Japán és Svédország ellen. MTI/Czeglédi Zsolt

A torna első két helyezettje szerez kvótát a párizsi nyári olimpiára.    

A debreceni női olimpiai selejtező módosított programja:

csütörtök:
15.30: MAGYARORSZÁG - Nagy-Britannia
18.00: Svédország-Japán

péntek:
18.00: Svédország-MAGYARORSZÁG
20.30: Japán-Nagy-Britannia

vasárnap:
16.45: Nagy-Britannia - Svédország
19.15: MAGYARORSZÁG-Japán

vehir.hu
további cikkek
Golovin Vlagyimir: már látszik a pályán a felkészülés eredménye Párizs 2024 Golovin Vlagyimir: már látszik a pályán a felkészülés eredménye Már látszik a párizsi olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatott pályán nyújtott teljesítményén a felkészülés eddigi részének hatása Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint. 2024. július 11. 21:42 Párizs 2024: felkészülési meccset nyert Szlovéniában a női kézilabda-válogatott Párizs 2024 Párizs 2024: felkészülési meccset nyert Szlovéniában a női kézilabda-válogatott A párizsi olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatott magabiztos győzelmet aratott kedden délelőtt a házigazda szlovénok ellen zártkapus edzőmérkőzésen. 2024. július 9. 11:38 Szöllősi-Zácsik és Faluvégi is kimaradt a női kéziválogatott keretéből Párizs 2024 Szöllősi-Zácsik és Faluvégi is kimaradt a női kéziválogatott keretéből Két balátlövő, Szöllősi-Zácsik Szandra és Juhász Gréta, valamint egy jobbszélső, Faluvégi Dorottya maradt ki a magyar női kézilabda-válogatott olimpiai keretéből. 2024. július 5. 12:51 Párizs 2024: Szöllősi-Zácsik a női kézilabda-válogatott keretében Párizs 2024 Párizs 2024: Szöllősi-Zácsik a női kézilabda-válogatott keretében Szöllősi-Zácsik Szandra, a bajnok Ferencváros átlövője is bekerült a párizsi olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatott keretébe. 2024. május 29. 15:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.