Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
22°C
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
22°C

Börtönbüntetésre ítélte a bíróság a volt élettársát bántalmazó fiatal férfit

2024. április 3. 11:36 // Forrás: Veszprémi Törvényszék Sajtóosztálya // Címlapkép: Isai Ramos on Unsplash
Az Ajkai Járásbíróság két év börtönbüntetésre ítélte és két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától azt a 23 éves balatonalmádi férfit, akivel szemben kapcsolati erőszak, folytatólagosan elkövetett személyi szabadság megsértése bűntette, valamint magánlaksértés vétsége miatt folyik büntetőeljárás. A bíróság kötelezte továbbá a vádlottat az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére – közölte a Veszprémi Törvényszék Sajtóosztálya.

A közleményben azt írják: a bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2018-ban megismerkedett az akkor 15 éves sértettel, akivel közös gyermekük is született. A vádlott és a sértett között élettársi kapcsolat jött létre, kezdetben a vádlott szüleinél, majd a sértett szüleinek ingatlanában laktak.
2020 tavaszán a vádlott és a sértett a gyermekükkel együtt albérletbe költöztek, majd májustól kezdődően rendszeressé váltak a viták, veszekedések. A vádlottnak nem tetszett, hogy a sértett az albérletükben ismerősével beszélt telefonon, emiatt közöttük szóváltás alakult ki, a sértett elhagyta a lakást, a vádlott azonban utána ment, tarkón ütötte, majd ellökte, amelytől a sértett a földre esett, és vérezni kezdett a keze. A vádlott néhány nappal később számonkért egy telefonos beszélgetést a sértetten, kiabálni kezdett vele, majd vállait megszorítva őt az ágyra lökte.

A vádlott egy héttel később a sértett telefonálása miatt ismét indulatossá vált, tenyérrel megütötte a sértett arcát, őt trágár szavakkal illette, az ágyra lökte, majd körülbelül 5 percig a sértettet az ágyhoz szorította, onnan nem engedte felkelni. A vádlott később azt vetette a sértett szemére, hogy barátnői fontosabbak a számára, mint ő, majd megszorította a nyakát, ezt követően az ágyra lökte és mellkasára feküdve körülbelül 10 percig az ágyhoz nyomta, nem engedte onnan felkelni, hiába kérte ezt tőle sírva a sértett.

Egy másik szóváltás alkalmával a vádlott a lakás egyik szobájában a szekrényhez rángatta a sértettet, felszólította, hogy azonnal pakolja össze a gyermek ruháit, azonban mikor a sértett ezt nem volt hajlandó megtenni, hátulról megfogta a fejét és a szekrény polcához verte. A szobában tartózkodó gyermekük sírni kezdett, a sértett a gyermek mellé térdelve próbálta őt megvigasztalni, a vádlott a sértett fejét hátulról megfogva azt a sértett térdéhez ütötte, majd őt több alkalommal ellökte és pofon ütötte, illetve hátba rúgta. A vádlotti bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett el.

A sértett gyermekével a bántalmazást követően a szülei ingatlanába távozott. A vádlott másnap délután megjelent az ingatlannál, ahol a kerítés nagykapuján bement. Az ingatlan tulajdonosa hallotta a nagykapu nyitódását, ezért a bejárati ajtóhoz indult, ahol észlelte a vádlottat és felszólította őt, hogy hagyja el az ingatlanát, azonban a vádlott félrelökte, akarata ellenére bement a házba, ott a fiát keresve a szobákba benézett, majd távozott az épületből.

Az ítélet ellen a vádlott fellebbezést jelentett be felmentésért, az ügyész három napot tartott fenn nyilatkozattételre. Másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.