Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
29°C
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
29°C

Már ezen a héten az olimpiai selejtezőre készül a magyar női kézilabda-válogatott

2024. április 2. 20:17 // Forrás: MTI
Részben már a csütörtöki és szombati Eurokupa-mérkőzéseken is a jövő heti, debreceni olimpiai selejtezőtornára készül a magyar női kézilabda-válogatott.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány kedden, a csapat győri sajtónyilvános edzésén az MTI-nek elmondta, péntek óta gyakorol együtt a keret. Az első edzésen felmérték, milyen állapotban vannak a játékosok, és azt látták, hogy egy kicsit fáradtabbak, mint az előző összetartáson.

"Ez nem csoda, hiszen szerda-szombat ritmusban nagyon komoly mérkőzéseket játszott mindenki, és a sok utazásról se feledkezzünk meg" - fűzte hozzá a kapitány.

Megjegyezte, aki fáradtabb volt, az többet pihent, illetve könnyített edzésmunkát végzett, hogy mihamarabb azonos szintre kerüljön a többiekkel.

Fotó: MKSZ (archív)Fotó: MKSZ (archív)

A válogatott szerdán kora reggel Norvégiába utazik, ahol csütörtökön 19.15-től az Európa-bajnoki címvédő házigazdákkal játszik az Eurokupában, szombaton 17 órától Győrben pedig Ausztria csapata lesz az ellenfele az utolsó fordulóban.

"Igazából két nap kiesik, mivel szerdán és pénteken nem lehet normál munkát végezni, ezért egy kicsit komplexebbek voltak az edzések az első három napban" - jegyezte meg Golovin.

A jövő heti, debreceni olimpiai selejtezőtornán csütörtökön Kamerunnal, pénteken Svédországgal, vasárnap Japánnal találkoznak a magyarok, a nyári, párizsi olimpiára az első két helyezett jut ki.    

A kapitány kifejtette, a norvégok elleni mérkőzés hasznos lesz a svédekkel szembeni felkészülés szempontjából, hiszen mindkét együttes a skandináv stílust képviseli, vagyis nagyon gyors kézilabdát játszik.    

"A méretek majdnem ugyanolyanok. Lehet, hogy a svédek valamennyivel magasabbak és erősebbek, de náluk nincs Nora Mörk vagy Stine Oftedal. A norvégok technikásabbak, a svédek inkább erőkézilabdát játszanak" - magyarázta.

Az edző elárulta, egyrészt azt tűzték ki célként, hogy a technikai hibák és a labdaeladások száma tíz alatt maradjon. Ez azért fontos, mert ezeket minden csapat azonnal megbünteti. Másrészt nagyon fontos lesz a gyors visszarendeződés is, mert a svédek és a japánok a szervezett lerohanásokban nagyon jók, a kameruniak pedig a gyors szélsőiket szokták indítani.    

Golovin kifejtette, a szombati, Ausztria elleni találkozó azért lesz hasznos, mert a japánok játékában vannak olyan elemek, amelyeket az új szövetségi kapitány, Monique Tijsterman kinevezése óta az osztrákok is használnak.

"Arra a meccsre is ugyanúgy meghatározzuk majd, mit akarunk, de azzal egyelőre nem foglalkoztunk. Az első három nap videóanyagát úgy építettük fel, hogy összeraktuk mind az öt csapat hasonló dolgait - védekezésben, támadásban, visszarendeződésben -, hogy mi hasonlít, mi a fontos, mit hogyan használjunk ki majd az adott ellenféllel szemben" - magyarázta.

A játékoskeret kihirdetésekor, március 22-én Golovin azt mondta: Albek Anna az orrtörése után még nincs olyan állapotban, hogy meghívót kaphasson.

"Éppen ma beszéltem vele. Fájdalommentes és fizikális munkát végez, sőt már a labdás gyakorlatok is szóba kerültek" - mesélte a kapitány.

Hozzátette, tisztában vannak vele, hogy kiesett egy időszak a Mosonmagyaróvár jobbátlövője számára, hiszen március közepe óta nem játszhat, de ha jövő hétfőn az újabb vizsgálatok eredménye negatív lesz, akkor csatlakozhat a válogatotthoz, és bíznak benne, rövid időn belül olyan formában lesz, hogy tud segíteni majd a csapatnak.

A Ferencváros kapusa, Böde-Bíró Blanka bordaköziizom-fájdalmak miatt kedden nem edzett a társaival, és nem is utazik Norvégiába. Helyére a váci Bukovszky Annát hívta be a szakmai stáb.

A kerettel gyakorol a ferencvárosi Szöllősi-Zácsik Szandra is, de az ő játékára nincs esély, mivel szeptemberben elszakadt a térdszalagja, erőfelmérés céljából azonban meghívót kapott.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.