Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 15. Jolán
Veszprém
15°C
2024. június 15. Jolán
Veszprém
15°C

Támogatási programot hirdet a kormány a civil állatvédő szervezeteknek

2024. március 26. 15:51 // Forrás: MTI
A kormányzatnak kiemelten fontos terület az állatvédelem, ezért idén is meghirdeti támogatási programját a civil állatvédő szervezetek számára - mondta az állatvédelemért felelős kormánybiztos kedden Nyíregyházán.

 Ovádi Péter hangsúlyozta, hamarosan megjelenik az az 500 millió forint keretösszegű pályázat, amelyre - a tavalyi kiíráshoz hasonlóan - a civil állatvédő szervezetek adhatják be támogatási kérelmeiket és nyerhetnek el különböző összegeket elsősorban a működési költségeik fedezésére és ivartalanítási programok megvalósítására.  A kormánybiztos emlékeztetett, a tavalyi kiíráson 187 ilyen profilú civil szervezet pályázott sikeresen, ebben az évben pedig a tavalyihoz hasonló keretösszeg áll majd rendelkezésére.

Ovádi Péter kiemelte: a kóborállat-állomány csökkenését az ivartalanítási programra fordított összegekkel lehet elérni, ezért nagyon fontos a kabinet, a hatóságok, az önkormányzatok és a civilek együttműködése ezen a területen. Az állatvédelemben elért eredményekről szólva elmondta: a kormány szigorította az állatvédelemmel kapcsolatos jogszabályi környezetet a büntető-törvénykönyvben, így a korábbiaknál súlyosabban büntetik például az állatkínzást, az állatviadalon való részvételt, valamint csalétek vagy méreg kihelyezését.

"Minden eszközzel fellépünk az állatvédelem mellett és az állatkínzók ellen" – fogalmazott Ovádi Péter. Hozzátette, fontos felhívni a figyelmet a felelős állattartásra is, a tavalyi állatvédelmi témahét eseményeibe tavaly 250 ezer gyermeket, 2500 pedagógust és 1900 oktatási intézményt vontak be.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. tegnap 20:49 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. tegnap 14:13 Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! A pedagógusokat ünnepelték csütörtök délután a Lovassy László Gimnáziumban, ahol átadták a Ranolder-díjakat. tegnap 11:25 Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Június 20-22. között rendezi Veszprém az Ünnepi Könyvhetet. Az eseményt Gryllus Dániel, a Kaláka Kossuth-díjas zenésze nyitja meg. 2024. június 13. 17:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.