Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rockzene történelmi környezetben

2024. március 19. 9:34
Harmincnál is több zenekar ad élő koncertet az idei Rock Palota Fesztiválon, amelyet június 14-én és 15-én rendeznek meg Várpalota történelmi központjában, a Thury-várnál. A kétnapos, ingyenes rockzenei rendezvényen olyan országos hírű bandák is fellépnek, mint a Mobilmánia vagy épp az Akela.

Június közepén immár ötödik alkalommal rendezi meg mára hagyománnyá érett fesztiválját a Rock Palota Egyesület. Az ingyenesen látogatható program helyszínén, a várpalotai Thury-várban tartott hétfői sajtótájékoztatón a szervezők nevében Somogyi László elmondta, az elmúlt évek bizonyították, hogy a közönség részéről komoly igény van egy, a rockzenét a zászlajára tűző fesztiválra Várpalotán. 

– Minden generáció képviselteti magát a fesztiválon, a helyi emberek magukénak érzik a rendezvényt. Mindez megerősít minket abban, hogy van miért és mire építkezni, beleállni a szervezésbe minden egyes évben. A város önkormányzata is maximálisan mellettünk áll, a városi támogatásnak, illetve egy pályázati sikernek köszönhetően tudjuk megrendezni 2024-ben is a fesztivált. Várpalota komoly múlttal büszkélkedhet a rockzenét illetően, jelenleg is rengeteg aktív zenekar működik a városban – mondta el Somogyi László szervező. 

Fotó: Szabó Péter Dániel/Rock Palota FesztiválFotó: Szabó Péter Dániel/Rock Palota Fesztivál

Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere elmondta, városvezetőként kiemelten fontosnak tartja a helyi kezdeményezések támogatását, s azoknak a civil szervezeteknek az erősítését, akik értéket tudnak felmutatni. 

– A Rock Palota Egyesület ilyen csapat, az általuk szervezett, döntően a városban és a térségben működő amatőr rockzenekarokra építő fesztivál pedig egy olyan ötlet, ami mellé a kezdetektől örömmel álltunk oda. Nem véletlen, hogy a tavalyi évben a Veszprém Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozatban is helyet kapott a rendezvény. Szeretnénk, ha legalább ezen a színvonalon folytatódhatna a fesztivál története, ezért idén Várpalota önkormányzata biztosítja a rendezés költségeinek döntő részét – tette hozzá Campanari-Talabér Márta polgármestere. 

Ami a 2024-es Rock Palota Fesztivál fellépőit illeti, június 14-én, pénteken és 15-én, szombaton biztosan élő koncertet ad Várpalotán a Mobilmánia, az Akela, a Prosectura, a Nova Prospect és a legendás brit heavy metal banda dalait játszó Iron Maidnem is. Mellettük közel 30 helyi és környékbeli amatőr rockzenekar kaphat majd lehetőséget, hogy a Thury-várnál felállított két színpadon profi körülmények között mutatkozzon be a közönségnek.  

vehir.hu
további cikkek
Hetedik alkalommal égett a Juhannus máglya Veszprémben kultúra Hetedik alkalommal égett a Juhannus máglya Veszprémben A Múzeumok Éjszakájával egybekötött Juhannus-napi eseményen a fáklyás-felvonulás után gyújtották meg a Juhannus máglyát szombat este, melyet a VEMAFI (Veszprémi Magyar-Finn Egyesület) szervezett, akik sok-sok évtizedes hagyománnyal vannak jelen Veszprém város életében és öregbítik ezt a csodálatos hagyományt évről évre. ma 11:37 Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban kultúra Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban A Múzeumok Éjszakája keretében nyitották meg Györgydeák György műveiből álló kiállítást, melynek a Kabóca Bábszínház új, Deák Ferenc utcai épülete ad otthont. tegnap 15:17 Egry József nyomában kultúra Egry József nyomában A Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatot Veszprémben a Laczkó Dezső Múzeum nyitotta meg Csend és fény című kiállításával: a mester, Egry József után tanítványára, közeli barátjára, Szalai Zoltán festőművészre és művésztanárra szeretnék irányítani a figyelmet a június 22-én nyíló életmű-kiállítással. 2024. június 22. 21:41 Megnyílt a Pablo és Picassohoz kapcsolódó kiállítás kultúra Megnyílt a Pablo és Picassohoz kapcsolódó kiállítás A Pannon Várszínház legújabb előadása a Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja című családi musical. Ehhez kapcsolódóan a teátrum gyermekrajz pályázatot hirdetett. A beérkezett pályaművekből pénteken nyílt kiállítás a színházban, Formákban a világ címmel. 2024. június 22. 16:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.