Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 7. Gizella
Veszprém
21°C
2024. május 7. Gizella
Veszprém
21°C

Letartóztatták a volt élettársával erőszakoskodó férfit

2024. március 13. 10:28 // Forrás: Veszprémi Törvényszék
A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 27 éves férfinak, akivel szemben személyi szabadság megsértésének bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított március 2-án délután ittas állapotban busszal elment a volt élettársához egy Zirc közeli faluba azzal a szándékkal, hogy őt meggyőzze, béküljön ki vele, és menjen vissza a közös albérletükbe. A sértett nem akart békülni, ekkor a gyanúsított azzal fenyegette meg, ha nem megy vele, akkor a nála lévő késsel megöli őt is és magát is, együtt, „szerelmesen fognak meghalni”. A sértett a fenyegetés hatására nagyon megijedt, veszélyben érezte az életét és jobbnak látta, ha elmegy a gyanúsítottal Zircre, hogy onnan majd a férfi egy busszal továbbmenjen.

A sértett Zircen közölte a gyanúsítottal, hogy nem akar vele menni, erre a férfi szidalmazni kezdte, és nem engedte, hogy a rendőrségre menjen bejelentést tenni, folyamatosan a sértett elé állt, szabad mozgásában korlátozta, majd pofon ütötte, mire a sértett elsírta magát, és leült egy padra. Ekkor a gyanúsított odalépett és lenyomta a nőt a padra, a száját befogta, hogy ne tudjon kiabálni, és az mondta neki, hogy csak akkor engedi el, ha lenyugodott. A sértett félelmében jobbnak látta, ha úgy tesz, mintha lenyugodott volna, és ezek után a férfi elengedte őt, mire a sértett ismét közölte, hogy haza akar menni, a gyanúsított ideges lett és szidalmazni kezdte őt. A sértett ekkor ismét a rendőrségre akart menni, de a gyanúsított ezt megakadályozta, elé állt, közben ököllel arcon ütötte a nőt, ezzel nyomatékosítva, hogy nem mehet a rendőrségre. A nő ekkor átfutott az úttesten a közeli bolthoz, a férfi pedig követte. A boltnál a sértettet akarata ellenére többször erőszakosan átölelte, és amikor a nő el akart menni, akkor a karjánál fogva visszarántotta őt, hogy nem mehet haza. Amikor a sértett eltolta magától a gyanúsítottat, akkor az belefejelt az arcába, és több alkalommal arcon ütötte őt. A cselekményét a gyanúsított csak akkor hagyta abba, amikor látta, hogy a sértett az édesanyjával beszél telefonon; ekkor elmenekült a helyszínről.

A sértett a sérelmére elkövetett cselekmény során 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, könnyű testi sértés miatt azonban nem kívánt magánindítvánnyal élni.

A bíróság – megállapítva, hogy a gyanúsított cselekménye súlyosabban is minősülhet (felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntetteként), illetőleg az elkövető azzal más bűncselekményt is megvalósíthatott (büntetőügyben elkövetett kényszerítés hatósági eljárásban bűntettet) – a gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása, illetve a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak.

A végzés a gyanúsított és védője fellebbezésére tekintettel nem vált véglegessé, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a férfi a másodfokú döntésig letartóztatásban marad – közölte a törvényszék.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.