Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő?

2024. március 10. 21:16
A Oxford English Dictionary először 1894-ben listázta a „feminizmus” szót, de az első szervezett feminista hullámot a 20. század elejére datálják. Nagyrészt mondhatjuk, hogy elhivatott nők csoportjai kivívták mára sorstársaik számára a jogot a szavazáshoz, meg a vezetéshez mondjuk, meg olyan általános dolgokhoz, hogy eldönthetem egyedül is, hogy férjhez megyek-e és lesz-e gyerekem például.
 

Minél nyugatabbra megyünk, ez annál egyértelműbb, és minél keletebbre ezek a jogok annál inkább nem léteznek. A feminizmus, mint szó is van, ahol szitoknak számít, vagy már az a nő is lehet feminista, aki valójában férfi, és itt nem is tudom tovább sorolni, mert általában itt szokott beállni nálam az agyfagyás. Mindenesetre érdekesnek tartom, hogy amíg a francia forradalom alatt is voltak nők, akik azért küzdöttek, hogy a jövő generációjának több választása is lehessen, mint a házvezetőnő szerep vagy a prostituált, most ott tart a társadalmunk fiatalabb úrihölgyeinek nagy része, hogy 6 USA dollárért mutogatja a nemi szervét a férfiaknak a neten és „karriernek” hívja. Lehet az több pénz is persze, és sajnos a nyomdafesték nem tűri, hogy szó szerint idézzem, de ugye a szexmunkás, az szexmunkás, mindegy mennyit adózik utána.

Azt még érdekesebbnek tartom, hogy ez már nemhogy nem szégyellnivaló dolog, hanem konkrét role-model a fiatal lányok számára. Egyébként valahol logikus, és érthető, hogy a többség nem akar dolgozni vagy tanulni, mikor minden második cikk és élettörténet arról szól a neten, hogy milliókat lehet havonta keresni azzal, hogy Isten – vagy a plasztikai sebész - munkáját mutogatod orrba-szájba. Inkább az a bosszantó, hogy álszent módon, azt mutatják ezek a lányok, hogy a Gucci táskához, meg a yachtozáshoz a drogériás krémek szponzorálásából jutottak, hogy az egyetem mellett nem tudott dolgozni, ez volt az egyetlen esélye, illetve, hogy az előbb említett feminizmus zászlós szóvivői, hiszen egy nő tegyen azt a testével, amit akar.

Érdekes, hogy a fejlett nyugat visszakerül oda, hogy a nő, akkor lehet sikeres, pénzes, és boldog, ha a nap végén ugyanazt csinálja, mint háromszáz évvel ezelőtt. A legszebb tündérmesék arról szólnak, hogy ezek a lányok keményen megszerzett forintjaikból árvaházakat és beteg kiskutyákat támogatnak, de azért még mindig ott tartunk, hogy nem a profit legitimálja az erkölcsöt.

Akinek ehhez van gyomra, aki ilyen beállítottságú, akit nem zavar, annak én is tudom mondani, hogy „go girl!”, hiszen valóban abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy mindenki azt csinál, amit akar. Valahol azonban nem szabadna ennek az egyetlen alternatívának lenni a kislányok számára, ha sikerre vágynak. Valahol nem lehet ehhez csak a boldog és pozitív narratívát nyújtani, és nem beszélni azokról a nőkről, akik antidepresszánson élnek, pszichológushoz járnak és tönkre mennek a harmincas éveik közepére ebben az egész, valahol egyre betegebb világban.

A közösségi média háromnegyede olyan nőkből áll, akik férfiaknak nyújtott szexuális szolgáltatások árán utazzák be a világot, vesznek drága ruhákat és kiegészítőket, és buliznak állandóan. A nagyrésze már groteszkre műtött fejjel mászkál, mert minél inkább hasonlítasz egy szexbabára, annál inkább leszel autentikus a munkádban. A tinilányok pedig csak azt látják, hogy nem kell ahhoz évekig tanulni, nem kell nyolcórás munkában tized ennyit keresni, hanem lehet ezt így is csinálni. A szerencsés escort lányok történetét felkapja a világháló, a több ezer lány, aki beérik, koros lesz, használt, és értéktelen, és akiknél mindig jönnek majd a fiatalabbak, a szebbek, azokról senki nem beszél. Még a magyar ismert celeblányokra sem szabad azt mondani, hogy ,,dubajozott”, holott mindenki tudja, mert szégyellik, és mégis példaképként mutogatja őket a média a több tíz- vagy százezer fiatal követőjüknek.

Amennyiben nem értesz egyet, vagy nem tetszik, féltékeny és irigy nő vagy a sikereikre, esetleg frigid, vagy maradi. A probléma nem a jelenség, hanem az, hogy piedesztálra emeljük. Aki nem ezt csinálja, akinek nem egyen feje van, az értéktelen, az nem kell majd a férfiaknak, az nem lehet boldog. Tizennyolc évesen nem elég a fiú, aki szeret, mert az nem tud elvinni St. Tropez-ra nyaralni, ha nem lájkolják a képedet a közösségi médiában legalább ötszázan, akkor csúnya vagy, ha nem követnek elegen, értéktelen vagy.

Talán a végére, Almási Kitti, az egyik kedvenc pszichológusom véleménye, ami összefoglalhatja, hogy hogyan szabad egyedül ehhez a furcsa világhoz állni, amit a korlátlan wifi-használat, és a PayPal együtt hozott létre:

,,Tele van a világ olyan emberekkel, akiket indokolatlanul nagyra tartanak, és olyanokkal, akiket méltatlanul alulértékelnek. Épp emiatt sem szerencsés a közvéleményre hagyatkozni. Ha közelebb léptem valakihez, akiről már hallottam, mindig csalódtam. Vagy így, vagy úgy...”

Balogh Dóra
további cikkek
Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Valamikor réges-régen egy királynő ült az ablakánál, varrogatott és közben nézte, hogy hullik a hó. Megszúrta az ujját, és pár csepp vére az ablakpárkányon gyűlt hóra esett. Míg a vért nézte a havon, azt kívánta, hogy bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó, az ajkai pirosak, mint a vér, és a haja fekete, akár az ében.    2024. április 14. 22:06 Politikusok a TikTokon – hódít Orbán kolbásza a neten Dóri Politikusok a TikTokon – hódít Orbán kolbásza a neten A jövő potenciális szavazóit már nem lehet elérni kopogtató cédulákkal, direkt hívásokkal és levélkampánnyal. Az idősebb szavazói bázis lassan felhígul, a politikusoknak pedig új szerepekbe kell magukat belehelyezni, még ha a többségnek deréktájon szorul is ez az új nadrág.   2024. február 4. 22:39 A háború már az „instán” zajlik, és az influenszerek az új Közel-Kelet szakértők Dóri A háború már az „instán” zajlik, és az influenszerek az új Közel-Kelet szakértők Másfél hónapja tömeges tüntetések zajlanak Európa szerte, amióta a gázai székhelyű Hamász, iszlamista terrorszervezet megtámadta Izraelt. A példátlan esetet követően azonnal megérkezett Izrael válasza, a katonai hadműveletek sora mellett igyekeznek teljesen elzárni Gázát a külvilágtól, és felügyelet alatt tartani még a segélyszállítmányokat is. Nemcsak a felvonulások nem csitulnak, de a közösségi média is korlátok nélküli teret ad az antiszemita megszólalásoknak és gyűlöletkeltő beszédeknek...   2023. november 26. 21:17 'Utálom a gyerekeket, nem akarok szülni!' Dóri 'Utálom a gyerekeket, nem akarok szülni!' Nehéz úgy legörgetni a közösségi média felületeken, hogy ne jöjjön szembe átlagosan napi egy cikk, az alábbi címekkel: ,,Elmondom, miért nem akarok gyereket”, „Nincs szükségem gyerekre”, „Nő vagyok, de utálom a gyerekeket”, „Baj, ha nem akarok szülni?”.   2023. szeptember 10. 20:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.