Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
26°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
26°C

Digitális bordélyház – prostituáltnak lenni menő?

2024. március 10. 21:16
A Oxford English Dictionary először 1894-ben listázta a „feminizmus” szót, de az első szervezett feminista hullámot a 20. század elejére datálják. Nagyrészt mondhatjuk, hogy elhivatott nők csoportjai kivívták mára sorstársaik számára a jogot a szavazáshoz, meg a vezetéshez mondjuk, meg olyan általános dolgokhoz, hogy eldönthetem egyedül is, hogy férjhez megyek-e és lesz-e gyerekem például.
 

Minél nyugatabbra megyünk, ez annál egyértelműbb, és minél keletebbre ezek a jogok annál inkább nem léteznek. A feminizmus, mint szó is van, ahol szitoknak számít, vagy már az a nő is lehet feminista, aki valójában férfi, és itt nem is tudom tovább sorolni, mert általában itt szokott beállni nálam az agyfagyás. Mindenesetre érdekesnek tartom, hogy amíg a francia forradalom alatt is voltak nők, akik azért küzdöttek, hogy a jövő generációjának több választása is lehessen, mint a házvezetőnő szerep vagy a prostituált, most ott tart a társadalmunk fiatalabb úrihölgyeinek nagy része, hogy 6 USA dollárért mutogatja a nemi szervét a férfiaknak a neten és „karriernek” hívja. Lehet az több pénz is persze, és sajnos a nyomdafesték nem tűri, hogy szó szerint idézzem, de ugye a szexmunkás, az szexmunkás, mindegy mennyit adózik utána.

Azt még érdekesebbnek tartom, hogy ez már nemhogy nem szégyellnivaló dolog, hanem konkrét role-model a fiatal lányok számára. Egyébként valahol logikus, és érthető, hogy a többség nem akar dolgozni vagy tanulni, mikor minden második cikk és élettörténet arról szól a neten, hogy milliókat lehet havonta keresni azzal, hogy Isten – vagy a plasztikai sebész - munkáját mutogatod orrba-szájba. Inkább az a bosszantó, hogy álszent módon, azt mutatják ezek a lányok, hogy a Gucci táskához, meg a yachtozáshoz a drogériás krémek szponzorálásából jutottak, hogy az egyetem mellett nem tudott dolgozni, ez volt az egyetlen esélye, illetve, hogy az előbb említett feminizmus zászlós szóvivői, hiszen egy nő tegyen azt a testével, amit akar.

Érdekes, hogy a fejlett nyugat visszakerül oda, hogy a nő, akkor lehet sikeres, pénzes, és boldog, ha a nap végén ugyanazt csinálja, mint háromszáz évvel ezelőtt. A legszebb tündérmesék arról szólnak, hogy ezek a lányok keményen megszerzett forintjaikból árvaházakat és beteg kiskutyákat támogatnak, de azért még mindig ott tartunk, hogy nem a profit legitimálja az erkölcsöt.

Akinek ehhez van gyomra, aki ilyen beállítottságú, akit nem zavar, annak én is tudom mondani, hogy „go girl!”, hiszen valóban abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy mindenki azt csinál, amit akar. Valahol azonban nem szabadna ennek az egyetlen alternatívának lenni a kislányok számára, ha sikerre vágynak. Valahol nem lehet ehhez csak a boldog és pozitív narratívát nyújtani, és nem beszélni azokról a nőkről, akik antidepresszánson élnek, pszichológushoz járnak és tönkre mennek a harmincas éveik közepére ebben az egész, valahol egyre betegebb világban.

A közösségi média háromnegyede olyan nőkből áll, akik férfiaknak nyújtott szexuális szolgáltatások árán utazzák be a világot, vesznek drága ruhákat és kiegészítőket, és buliznak állandóan. A nagyrésze már groteszkre műtött fejjel mászkál, mert minél inkább hasonlítasz egy szexbabára, annál inkább leszel autentikus a munkádban. A tinilányok pedig csak azt látják, hogy nem kell ahhoz évekig tanulni, nem kell nyolcórás munkában tized ennyit keresni, hanem lehet ezt így is csinálni. A szerencsés escort lányok történetét felkapja a világháló, a több ezer lány, aki beérik, koros lesz, használt, és értéktelen, és akiknél mindig jönnek majd a fiatalabbak, a szebbek, azokról senki nem beszél. Még a magyar ismert celeblányokra sem szabad azt mondani, hogy ,,dubajozott”, holott mindenki tudja, mert szégyellik, és mégis példaképként mutogatja őket a média a több tíz- vagy százezer fiatal követőjüknek.

Amennyiben nem értesz egyet, vagy nem tetszik, féltékeny és irigy nő vagy a sikereikre, esetleg frigid, vagy maradi. A probléma nem a jelenség, hanem az, hogy piedesztálra emeljük. Aki nem ezt csinálja, akinek nem egyen feje van, az értéktelen, az nem kell majd a férfiaknak, az nem lehet boldog. Tizennyolc évesen nem elég a fiú, aki szeret, mert az nem tud elvinni St. Tropez-ra nyaralni, ha nem lájkolják a képedet a közösségi médiában legalább ötszázan, akkor csúnya vagy, ha nem követnek elegen, értéktelen vagy.

Talán a végére, Almási Kitti, az egyik kedvenc pszichológusom véleménye, ami összefoglalhatja, hogy hogyan szabad egyedül ehhez a furcsa világhoz állni, amit a korlátlan wifi-használat, és a PayPal együtt hozott létre:

,,Tele van a világ olyan emberekkel, akiket indokolatlanul nagyra tartanak, és olyanokkal, akiket méltatlanul alulértékelnek. Épp emiatt sem szerencsés a közvéleményre hagyatkozni. Ha közelebb léptem valakihez, akiről már hallottam, mindig csalódtam. Vagy így, vagy úgy...”

Balogh Dóra
további cikkek
Az önismereti út önzőséghez vezet? Hétvezér Az önismereti út önzőséghez vezet? Benjamin Franklin a "Poor Richard's Almanack"-ban használta elsőként az alábbi mondatot szó szerint, még 1736-ban: ,,Segíts magadon, Isten is megsegít”. Talán mondhatjuk azt, hogy ezzel a jó tanáccsal ő lett az első life coach, vagy inkább a felvilágosodás korszakának Müller Pétere. 2024. július 21. 23:01 Fárad a Tisza? Dóri Fárad a Tisza? A hazafiak riszálják magukat, énekelnek, szavalnak, esküdöznek. De csak egyfajta igazi hazafiság van: ha valaki ott, ahol éppen van, teljes hűséggel és feltétlen erőkifejtéssel helytáll a munkájában. Ennek visszaható ereje van a hazára. Minden más csak vásári mutogatás és tányérozás – mondta Márai Sándor. 2024. június 23. 23:24 ,Hogyan legyél influencer' gyorstalpaló Dóri ,Hogyan legyél influencer' gyorstalpaló Marketing szempontból a legjobb fogás az élő szövet reklámtábla-ipar, amikor az ész és a tehetség nem kell, hogy párosuljon se egymással, se semmi egyébbel.   2024. június 18. 16:00 Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Valamikor réges-régen egy királynő ült az ablakánál, varrogatott és közben nézte, hogy hullik a hó. Megszúrta az ujját, és pár csepp vére az ablakpárkányon gyűlt hóra esett. Míg a vért nézte a havon, azt kívánta, hogy bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó, az ajkai pirosak, mint a vér, és a haja fekete, akár az ében.    2024. április 14. 22:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.