Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 13. Jenő
Veszprém
24°C
2024. július 13. Jenő
Veszprém
24°C

Zászlót bontottak Veszprém városrészei

2024. március 7. 22:23
Az együttműködő és összetartó városrészi közösségek jelentős szerepet játszanak Veszprém életében, mert képesek erősíteni és támogatni egymást, és ez nem csupán a mindennapi életet könnyíti meg, hanem hozzájárul a város egészének fejlődéséhez és jólétéhez is. 
 

Egy város sokszínűsége és gazdagsága részben a különböző városrészekben élő közösségek sokféleségéből ered. A mi közösségeink sajátos értékeket és hagyományokat hoznak magukkal, amelyek gazdagítják a város kulturális és társadalmi életét. Segítséget nyújtanak egymásnak a közös célok elérésében, legyen az közösségi programok szervezése, a helyi infrastruktúra fejlesztése vagy akár egymás támogatása válságos helyzetekben.

Amikor egy városrésznek sajátos jelképei vannak, mint például egy zászló vagy címer, azok segítenek megőrizni és erősíteni a helyiek identitását és összetartozását is. Ezek a jelképek nem csupán esztétikai vagy szimbolikus értékkel bírnak, hanem az ilyen jelképek kötődést és büszkeséget ébresztenek a közösség tagjaiban.

Ilyen zászlókat avattak most a városrészek képviselői közösen, csütörtök délelőtt. A Közösség Kádártáért Egyesület közreműködésével ma már Veszprém mind a 15 városrésze rendelkezik saját zászlóval, és az EKF egyik kiemelt projektjének köszönhetően sikerült megvalósítani, hogy a városrészek központi területein is láthatók legyenek ezek a zászlók: 6 méteres oszlopokat helyezett ki a város, melyek mindegyikén 2 x 1 méteres zászló lobog.

Porga Gyula polgármester az eseményen az EKF pozitív aspektusairól beszélt, illetve, hogy kiemelten fontos, hogy ne csak éljünk a városunkban, hanem érzelmileg is kötődjünk hozzá.  

,,Egy város akkor lesz erős, ha közösségei összetartanak, ez pedig hozzájárul a város céljainak eléréséhez. Veszprém közösségei megmutatták, hogy az EKF adta lehetőségeivel élni is tudnak, és méltán lehetnek büszkék sikereikre, amelyeket közösen értek el.„

Balogh Dóra
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.