Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 7. Gizella
Veszprém
15°C
2024. május 7. Gizella
Veszprém
15°C

Eddig több mint száz sértett és ötvemillió forintos kár

2024. március 7. 15:19 // Forrás: police.hu
A balatonfüredi nyomozók egy csalássorozat felgöngyölítésén dolgoznak, várják azon sértettek jelentkezését, akiket hasonló módon csaptak be.

Egy sértett 2024. január 30-án tett feljelentést csalás miatt, mert az alkalmi ismerőse azt ígérte neki, hogy jutányos áron szerez elektronikai cikkeket. Azonban hiába utalta át neki az összeget, a műszaki gépeket nem kapta meg – ismertette az ügyet weboldalán a rendőrség.

A hölgy az év elején elutalta ismerősének a több mint 1 millió forintot, ám a férfi a többszöri felszólítás ellenére sem teljesítette az árubeszerzést, de az összeget sem utalta vissza.

A nyomozás során kiderült, hogy az elmúlt fél évben Zala, Komárom-Esztergom, Pest, Békés vármegyében is hasonló módszerrel követtek el csalásokat több millió forint kárt okozva.

A nyomozók március 5-én hajnalban budapesti lakásán fogtak el egy 52 éves férfit. Az ingatlanjában tartott kutatás során pénzt és több pénzintézet által kiállított bankkártyát találtak a balatonfüredi rendőrök, melyeket lefoglaltak. Elfogása után a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra állították elő a csalót, kihallgatták, és őrizetbe vétele mellett kezdeményezték letartóztatását.

A balatonfüredi nyomozók várják azon sértettek jelentkezését, akiket hasonló módon csaptak be az elmúlt hat hónap során!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.