Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
26°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
26°C

Ismét adománnyal segítette a veszprémi kórházat a Lions Club

2024. március 7. 13:39 // Forrás: Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház
A Veszprém Lions Club három, együttesen közel 3 millió forint értékű modern műtőlámpát adományozott a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház Szülészeti-Nőgyógyászati Osztályának.

A legnagyobb, klub alapon szerveződő civil jószolgálati szervezet Veszprémi tagszervezete évek óta elkötelezett az egészségügyi ellátórendszer támogatása iránt. Az egyes osztályok (urológia, onkológia, intenzív, stb.) közvetlen eszköztámogatásai után a koronavírus-járvány idején 2021-ben a jelentősen megnövekedett adminisztrációs terhek miatt öt új, a kórház rendszeréhez illeszkedő számítógéppel támogatta az intézményt.

Tavalyelőtt, 2022-ben egy a nyirokér- és vénás pangásos panaszok megelőzésére és kezelésére, valamint a trombózis megelőzésére szolgáló speciális készüléket adományozott a kórház számára. Rendszeres segítségük jelentőségét növeli, hogy sem állami, sem önkormányzati támogatást nem kapnak, kizárólag tagjaik befizetéseiből és hozzájárulásaikból működnek és finanszírozzák adományaikat.

Dr. Töreki-Vörös Ibolya, a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház korábbi főigazgatója szerint mivel a helyi szervezetek, klubok elsősorban saját közösségük körében végzik tevékenységüket, így pontosan fel tudják mérni, kinek érdemes és hogyan lehet a leghatékonyabban segíteni. A Szülészeti-Nőgyógyászati Osztály támogatásával – melyet ezúton is köszön az intézmény, a Veszprém Lions Club hozzájárult ahhoz, hogy a szülőszobák felszereltségének színvonala emelkedjen.

A Veszprém Lions Club elnöke, Leitold László az adományátadó ünnepségen elmondta: támogatásuk befektetés a jövőbe, tagságuk összefogása és támogatása révén szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy az intézmény a lehető legjobb feltételeket biztosíthassa a szülő nők számára. Magyarországon mintegy 50 Lions Club működik közel 900 taggal, s évente országosan 150-200 millió forint értékű adományt juttatnak el különféle célokra.

Ez a kezdeményezés kiváló példaként szolgál arra, hogy a civil társadalom is jelentős szerepet vállaljon az egészségügyi ellátás fejlesztésében – állítja a Szülészeti-Nőgyógyászati Osztály vezetője, dr. Németh Zsolt. A Veszprém vármegyei kórházban tavaly 1435 esetben segítettek világra újszülötteket szülésznőink és szakorvosaink, a vármegyében zajló szülések közel kétharmada ebben az intézményben zajlik. A kórházat a biztonságos ellátás szempontjából erősíti a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Centrumunk keretei között működő Perinatális Intenzív Centrum (PIC) is, ahol évente hozzávetőleg 300 újszülöttről, közöttük 150-200 koraszülöttről gondoskodnak az orvosok és a szakdolgozók.

A koraszülött-ellátás mellett Veszprém vármegyében egyedülálló módon a Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon végzik a nőgyógyászati nagyműtétek zömét, tavaly a 357 esetből 71 nőgyógyászati-onkosebészeti beavatkozás történt. Az osztályon több mint 70-en dolgoznak, 13 szakorvos és 7 rezidens gondoskodik az ellátásról. A speciális tudással rendelkező szakorvosi team tagjai közül hárman nőgyógyászati daganatsebész-szakvizsgával rendelkeznek, ami a jelenlegi egészségügyi ellátórendszerben megkülönbözteti a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórházat más intézményektől. Sőt, a vármegyei kórházban működő Közép-dunántúli Regionális Onkológiai Centrum munkatársaival együttműködve, a multidiszciplináris megközelítés révén a Szülészeti-Nőgyógyászati Osztály a régióban kiemelkedő színvonalú ellátást biztosít a nőgyógyászati onkológia terén.

Dr. Németh Zsolt elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb színvonalú ellátást nyújtsák – ehhez, mint mondja, minden támogató segítséget köszönnek. Törekednek arra, hogy a gyermeküket váró kismamák, a szülő nők és újszülöttjeik, valamint a nőgyógyászati betegek számára szakszerű ellátást, empatikus környezetet biztosítsanak, ezzel is növelve a gyógyulási esélyeket és a betegek életminőségének színvonalát.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.