Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Minden úszó sikerrel teljesítette az általa vállalt távot a téli Balaton-átúszáson

2024. március 2. 21:11 // Forrás: vizimentok.hu
Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő téli Balaton-átúszás idei megmérettetésén három plusz egy távon is elindulhattak a versenyzők.

A reggeli, nem túl barátságos úszóidőnek tűnő időjárás sem szegte kedvét a Tihany és Szántó között megrendezett verseny indulóinak. Az 1250 méteres teljes távot 23 úszó, a féltávot 13 fő és az egyharmad távot 9 versenyző teljesítette sikeresen. A plusz lehetőségnek meghirdetett mini távot is többen választották, páran gyerekek is – olvasható a Vízmentők Országos Szakszolgálatának közleményében.

A tájékoztatásból kiderül, az egyesület nagy erőkkel készült az esemény biztosítására, aminek elsődleges oka az, hogy a hidegvizes úszóversenyeknél a résztvevők szervezete extrém nagy terhelésnek van kitéve.

Galéria
Téli Balaton-átúszás 2024.

Feladatuk volt a pálya kijelölése, a távok kimérése és az időjárásnak megfelelően az úszófolyosó kialakítása. A rendezvényt 5 mentőhajóval biztosították. A parton egy nagy melegedősátorral és az esetszintű mentőautónkkal, illetve szakszemélyzetével várták a befutókat.

A versenyt valamennyi nevező a vállalt távján sikerrel teljesítette, célba érésük után három enyhe hipertermiás esetet láttak el.

vehir.hu
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.