Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egy boszorkány tündéri cukrászdáról álmodik... de miért kerülik azt az emberek?

2024. március 1. 15:11 // Forrás: Kabóca Bábszínház
Egy boszorkány tündéri cukrászdáról álmodik... de miért kerülik azt az emberek? Amika Éppenitt községben próbál szerencsét az édes sütemények varázslatos világában. Azonban hamarosan kiderül, hogy valami mégsem stimmel... Mi lehet az oka, hogy Amika cukrászdáját senki sem látogatja? A Kabóca Bábszínház legújabb bemutatóját, A boszorkány cukrászdája című tárgyjátékot március 2-től láthatják a nézők.

 De vajon mi is az a tárgyjáték? 

Kolozsi Angéla, az előadás szövegkönyvének szerzője, látványtervezője és rendezője mesélt nekünk erről:

“Amikor egy hétköznapi használati tárgyat személyiséggel ruházunk föl, és emberi gondolatok és érzelmek mentén éltetjük úgy, hogy figyelembe vesszük az eredeti funkcióját is. Ha elég ügyesek vagyunk, akkor át tudjuk ültetni a saját rendszerére az emberi érzelmeket és helyzeteket. De tárgyjátéknak nevezhetjük azt is, amikor antropomorfizálunk egy használati eszközt, tehát az adott tárgy formájába igyekszünk belelátni egy emberi arcot vagy alakot. A mi előadásunk elsősorban ez utóbbival operál úgy, hogy időről időre igyekszünk visszautalni a tárgyak eredeti funkciójára is.“ 

A darabról galéria a képre kattintva látható.

Galéria
A boszorkány cukrászdája tárgyjáték a Kabócában

A bábszínházban az a legizgalmasabb, hogy bármiből lehet bármi vagy bárki! Különösen igaz ez a tárgyjátékra, ahol hétköznapi tárgyakat ruházunk fel személyiséggel. Ez azt jelenti, hogy egy hétköznapi tárgyba és/vagy annak alakjába látunk bele egy karaktert. 

Az előadást 5 éves kor feletti gyerekeknek ajánlja a Kabóca Bábszínház.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.