Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bejelentette veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom

2024. február 25. 17:06
A Mi Hazánk Mozgalom részéről a veszprémi elnökük, Kovacsics Zsolt száll ringbe az önkormányzati választáson a polgármesteri székért. Mindezt Toroczkai László, a párt országos elnöke jelentette be pénteken Veszprémben, akitől azt is megtudtuk, hogy az európai parlamenti választáson is komoly ambícióik vannak. Ehhez egy európai szinten is jelentős támogatót már maguk mögött tudhatnak.

Péntektől immáron hivatalos, hogy Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Adamecz Zoltán (Együtt Veszprémért Egyesület) és Gerstmár Ferenc (LMP) után egy újabb politikus jelentkezett be a veszprémi városvezetői posztért. Bár utóbbi kettő között jelenleg is folynak az egyeztetések együttműködésekről és visszalépésekről, ahogy erről korábban mi is írtunk.

A Mi Hazánk Mozgalom viszont önállóan tervezi megmérettetni magát, ennek pedig az élére Kovacsics Zsolt helyi elnök állt. Ő egyébként 2022-ben már feltűnt a szavazólapokon, akkor az országgyűlési választáson a szavazatok 6,24%-át szerezte meg a veszprémi körzetben.

A hírt, miszerint a párt Kovacsicsot indítja, Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke jelentette be pénteken kora este, aki országjáró körútján látogatott Veszprémbe, hogy találkozzon a helyi szimpatizánsokkal a régi bányatröszt nagytermében.

Toroczkai portálunknak nyilatkozva elmondta: a közelgő EP- és önkormányzati választások miatt tartanak jelenleg országjárást. Előbbi kapcsán az elnökség már döntött arról, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a listán, ezt a jövő héten nyilvánosságra is hozzák. Az európai parlamenti választások kapcsán – bár jóslatokba sohasem szokott bocsátkozni – jenleg nem tartja kétségesnek, hogy a Mi Hazánk szerezni fog mandátumot, csupán az a kérdés, hogy hányat. Toroczkai ezt arra is alapozta, hogy még a közvéleménykutatók is 10% körül mérik őket, akik rendszerint alulbecsülik a párt támogatottságát.

Szintén az EP-vélasztásokhoz kapcsolódik a párt háza tájáról az a hír, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a német AfD (Alternative für Deutschland) nevű párttal, akikkel szövetségre terveznek lépni, amit Toroczkai is megerősített portálunknak. Az AfD jelenleg Németország egyik legerősebb ellenzéki pártja, akik szembemenve a német politikai fősodorral olyan programot hirdettek, ami a Mi Hazánk elképzeléseivel is egybevág. Ilyen például Ukrajna EU-tagságának megakadályozása, vagy a migrációs kérdés.

Kapcsolódó cikk
Novák Előd Veszprémben: alkotmányos védelmet a készpénzhasználati jognak!
Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke Veszprémben tartott lakossági fórumot szombaton, ahol a WHO-szerződéssel kapcsolatos aggályok is terítékre kerültek, valamint elhangzott, hogyan szeretné megvédeni pártja a készpénzhasználathoz való jogot.

Az önkormányzati választások kapcsán a pártelnök elmondta: mögöttük nincs politikai nagytőke és médiabirodalom, ellenben aktivista-hálózatuk a Fidesz és a DK erőivel verseng, kampányukat pedig elsősorban rájuk tervezik építeni. Így pedig, ahogy országosan, úgy Veszprém vármegyében is minden körzetben szeretnének jelölteket állítani, Veszprémben pedig már biztos, hogy Kovacsics Zsolt lesz az, aki a Mi Hazánk színeiben elindul a polgármesterségért.

Kovacsics portálunk kérdésére elmondta, hogy a polgármester-jelöltség mellett a 12 egyéni körzetben is szeretnének mihazánkos jelölteket állítani, az ő kiválasztásuk jelenleg még zajlik.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. 2024. április 22. 16:29 Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Nem sokkal szombat déli tizenkettő óra után Porga Gyula polgármester a Facebookon bejelentette, hogy össze is gyűjtötte a választási induláshoz szükséges aláírást. 2024. április 20. 13:12 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. 2024. április 20. 8:46 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.