Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben

2024. február 21. 11:32 // Forrás: Nyitókép: independent.co.uk (Denis Closon/Rex)
Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál.

Van olyan bolt, ahol műanyag dobozba zárva teszik ki a polcokra a dezodorokat, vagy éppen a sajtokat. Egy másik üzletben a pezsgőt csak képen lehet látni, ha valaki tényleg meg szeretné vásárolni, akkor a kasszánál kell kérnie. A szalámikat, sajtokat, füstölt élelmiszereket, de valahol még a friss csirkehúst is pedig matricával látják el, ugyancsak a lopások elleni óvintézkedés jegyében a boltok.

Az áruházak folyamatosan figyelik, sőt statisztikát vezetnek a lopásokról, ezekből pedig kirajzolódik egy egyértelmű trend. Nagy-Peid Adrienn, a Tesco Magyarország külső kommunikációs menedzsere a mindmegette.hu-nak nyilatkozva elmondta, kétfajta tolvaj létezik, az, aki magának tulajdonítja el a termékeket, mert nem tudná kifizetni, valamint azok, akik továbbértékesítenék azokat.

A Penny konkrét számokat is tudott mondani a megkeresésre, eszerint a tavalyi évben 26,7%-kal nőtt a felderített lopások száma üzleteikben, az ellopott áruk értéke pedig 123,8%-kal volt magasabb, mint 2022-ben.

A tolvajok által kedvelt termékkör pedig rendkívül széles skálán mozog. A Tescónál például a hústermékeket teszik inkább a kabát belső zsebébe a bevásárlókocsi helyett, de népszerűek a tolvajok között a csemegetermékek, sajtok, édességek, de még ruhaneműk és barkácstermékek is. A Sparnál főleg az égetett szeszeket emelték ki, de lopásérzékenyek még a különböző vegyi áruk is. A Lidl prémium és márkatermékek csábítják főleg a tolvajokat, illetve is magas arányban szerepelnek az alkoholos italok.

Az üzletek igyekeznek folyamatosan reagálni a romló statisztikára. A már említett matricás megoldás mellett van olyan üzletlánc, ahol az önkiszolgáló kasszát csak a blokk lecsipogtatása után tudják elhagyni a vásárlók.

vehir.hu
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 239 Veszprém vármegyei autós akadt fent a rendőrség múlt heti akciójában gyorshajtás miatt 239 Veszprém vármegyei autós akadt fent a rendőrség múlt heti akciójában gyorshajtás miatt A rendőrség közzétette a múlt heti nagyszabású akciójának eredményeit, amiben elsősorban gyorshajtókra vadásztak Veszprém vármegye útjain is. tegnap 11:29 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.