Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
12°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
12°C

Letartóztatásban az anyósa nevelt gyermekét rendszeresen megerőszakoló férfi

2024. február 19. 11:47 // Forrás: Veszprémi Törvényszék Sajtóosztály
A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 30 éves 
férfinek, akivel szemben tizennyolcadik életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A rendelkezésre álló adatok alapján anya és lánya nevelőszülőként tevékenykedtek. Az anya háztartásában az elkövetési időben, 2021 második felétől 2023. március 10. napjáig összesen 9 gyermek, míg a lánya háztartásában összesen 6 gyermek nevelkedett, akik közül 3 gyermek 2022 szeptemberében került ki a nevelőszülő gondozásából. Az idősebb nevelőszülő gondozásában nevelkedett a 2006-os születésű sértett is 4 testvérével 2015 novembere óta – közölte a Veszprémi Törvényszék Sajtóosztálya.

A két család között szoros kapcsolat volt. A fiatalabb nevelőszülő férjével, a gyanúsítottal – aki a gyerekek ellátásában segédkezett – valamint a saját és nevelt gyerekeikkel a hét minden napján napközben az idősebb nevelőszülőnél tartózkodtak, így a gyanúsított és az anyósa nevelt gyermekei között bizalmi kapcsolat alakult ki.

2021. június 19. napját követően, miután a kiskorú sértett betöltötte a tizenötödik életévét, a fiatalabb nevelőszülő férje bement a lány után a fürdőszobába, és váratlanul, a ruhán keresztül fogdosni és simogatni kezdte a sértett melleit. A fiatal lány a történtektől annyira megijedt, hogy nem mert ellenállni.  Ugyanezen időszakban egyik reggel, miután a felügyeletére bízott kiskorú sértett segítségével a gyanúsított a kisebb gyerekeket az iskolába elvitte, kihasználva, hogy a gépjárműben ketten maradtak, benyúlt a lány ruhája alá, és a melleit simogatta, markolászta.  Ezt követően, mintegy két hét múlva, felcsalta a házukba a sértettet és akarata ellenére közösült vele. A kiskorú sértett a történtekről nem mert szólni senkinek.

Ettől kezdve a férfi kihasználva, hogy a fiatal lány attól tartott, hogy ha a gyanúsított felesége ezt megtudja, akkor ő lakásotthonba fog kerülni, kétheti rendszerességgel akarata ellenére közösült a kiskorú sértettel. A férfit még az sem tartotta vissza, hogy 2022 nyarán felesége és anyósa kérdőre vonták, mivel a nevelt gyermekek közül páran jelezték, hogy őket és a kiskorú sértettet szexuálisan bántalmazza. A gyanúsított 2022. június 26. napján súlyos közúti balesetet szenvedett, felépülése után azonban tovább folytatta a kiskorú sértett megerőszakolását, melynek csak az vetett véget, hogy a lány nem tudta tovább elviselni a szexuális bántalmazást, és a történteket elmondta szakmai tanárának; ezt követően a gyermek védelme érdekében a gyámügyi hatóság rögtön intézkedett.

A bíróság a terhelt jelenléte biztosítása, a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsulásának megakadályozása céljából, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel is indokoltnak látta a gyanúsított letartóztatását, aki ugyan büntetlen előéletű, de a gyanú szerint több hasonló, kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményt is elkövethetett.

A végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így az nem vált véglegessé; másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a férfi a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.