Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
23°C
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
23°C

A ,,békéért” futottak Veszprémben a rendvédelmi szervek

2024. február 16. 13:47
A Nemzetközi Katonai Sporttanács (CISM) évente február 18-án ünnepli megalakulásának évfordulóját a "CISM – International Day of Military Sports" elnevezésű eseménnyel, melynek keretében a tagországok katonái világszerte több százezren futnak egyazon napon.
 

Az esemény fő célja, hogy kiemelje a sport fontosságát a katonai hivatásban, összehozva a sport iránt elkötelezett hazai és nemzetközi sportszervezeteket, szövetségeket és a civil társadalmat a "Béke és barátság a sporton keresztül!" jelmondat alatt.

Ez Veszprémben nem csupán a békéért való futást jelenti, hanem egyfajta szimbólumot is a társ-fegyveres és rendvédelmi szervek (Nemzeti Adó- és Vámhivatal, Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság, Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet, Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Veszprém Vármegyei Rendőr-Főkapitányság, Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ) közötti sikeres együttműködésről. Ezt az együttműködést erősítve, Veszprémben 2015-től kezdve a társ-fegyveres és rendvédelmi szervek évente egymásnak adják át az esemény megrendezésének jogát.

Idén a Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ munkatársai szervezték a rendezvényt, 2024. február 16-án délelőtt Veszprémben, a Kolostorok és Kertek völgyében. Az összetartozást jelképezve a hivatásos állományúak egyenruhában, futva teljesítették a 2024 méteres távot.

Forrás: Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook-oldala

vehir.hu
további cikkek
Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. tegnap 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. tegnap 10:46 Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe - tájékoztatta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa. tegnap 10:47 Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. 2024. július 22. 21:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.