Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tárt karokkal várják a fiatalokat az egészségügyi szakterületekre

2024. február 7. 15:34
Pályaorientációs napot szervezett kedden a Csolnoky Ferenc kórház.

A rendezvényen azokat az általános- és középiskolás fiatalokat szólították meg, akik egészségügyi területen terveznek továbbtanulni. Bepillanthattak a kórház kulisszái mögé, megismerhették a különböző munkakörökkel járó feladatokat és azokat a műszereket, amelyeket az ott dolgozók használnak és üzemeltetnek – az oktatóhelyiségekben pedig ezek egy részét ki is próbálhatták. 

Dr. Lovasi Orsolya ápolási igazgató a kórház közösségi felületén azt nyilatkozta: „mindenki találhat személyiségének, lelkialkatának megfelelő hivatást az egészségügyben, hisz a különféle szakmák sokszínű, változatos lehetőségeket kínálnak azoknak, akikben erős a segítés, támogatás, a gyógyítás iránti vágy és az empátia.”

Dr. Lovasi OrsolyaDr. Lovasi Orsolya

„A hivatás választásakor érdemes végiggondolni, kit mi motivál, mi okozhat számára örömet a hétköznapok során. Éppen ezért a Pályaorientációs Napon részben arról is beszélnek az intézmény munkatársai, hogy milyen készségekre és képességekre van szükség egy-egy speciális munkakör ellátásához” – közölte.

A fiatalok előbb egy frontális előadáson találkozhattak a szakemberekkel, majd kisebb csoportokban járhatták be az osztályokat és a skill-labort. 

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. ma 10:19 A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.