Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
27°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
27°C

Kuvaitban kezdi az évet a magyar futsalválogatott

2024. január 31. 10:57 // Forrás: MTI
A veszprémi Lux Gáborral is a soraiban Kuvaitban kezdi az évet a magyar futsalválogatott. Sergio Mullor Cabrera szövetségi kapitány együttese a jövő héten két mérkőzést játszik a házigazdák ellen az év első összetartásán.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapja emlékeztet rá, hogy a decemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkre való felkészülés eddigi állomásain hat meccset vívott Mullor irányításával a csapat, a hetedik és a nyolcadik összecsapásra pedig jövő pénteken és vasárnap Kuvaitban kerül sor a vb-selejtező előtt álló házigazdák ellen.

A szövetségi kapitány ezúttal a korábbiaknál is fiatalabb együttesnek szavazott bizalmat, néhány rutinos játékos, mint Dróth Zoltán vagy Tatai József most pihenőt kapott. A keret tagjai vasárnap találkoznak, és még aznap elutaznak az edzőtáborozás helyszínére.

"Bár tizenegy hónap még hátra van az Európa-bajnokság első selejtezőköréig, ez egyáltalán nem sok idő, hiszen a versenynaptár miatt kevés lehetőségünk lesz a közös összetartásokra - mondta az mlsz.hu-nak a kerethirdetés után Sergio Mullor. - Szeretnénk újabb lépést tenni előre, és elkerülni, hogy megismétlődjön, ami a legutóbbi, Koszovó elleni mérkőzéseken történt, ahol nem voltam túlságosan elégedett a csapat teljesítményével, ráadásul elvesztettünk egy lehetőséget arra, hogy tovább növeljük az önbizalmunkat."

Lux Gábor személyében veszprémi játékos is található a magyar keretben (archív fotó)Lux Gábor személyében veszprémi játékos is található a magyar keretben (archív fotó)

Hozzátette: az edzőtábor előtt azt a döntést hozták, hogy ezúttal még inkább a fiatalokra építik a keretet.

"Olyan csapattal megyünk, amelynek átlagéletkora mindössze 24,3 év. A fiatalabb kerettagok az U19-es és legutóbb az U21-es válogatottban is bizonyították, hogy megérdemlik a bizalmat, ráadásul a klubjaikban is egyre fontosabb szerepet kapnak. Fontos, hogy önbizalmat és megfelelő nemzetközi tapasztalatot szerezzenek, hogy amikor szükségünk lesz rájuk, segíteni tudják a csapatot" - fogalmazott.

Az ellenfélről szólva a szakember azt mondta: a kuvaiti jó képességű együttes, részt vett a legutóbbi vb-n is.

"Jelenleg a szeptemberi világbajnokság selejtezőjére készülnek, ezért fontos pillanatban játsszák ezt a két mérkőzést. Mindent bele kell adnunk, hogy jó eredményt érjünk el, de biztos vagyok benne, hogy csapatként sokat tudunk fejlődni ezen az összetartáson" - vélekedett Sergio Mullor Cabrera.

A válogatott kerete:

kapusok: Alasztics Marcell (Haladás VSE), Gémesi Gergő (Újpest-220Volt)

mezőnyjátékosok: Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu), Haász Benjamin (SG Kecskemét Fuhtsal), Rábl János (MVFC Berettyóújfalu), Nagy Kevin (MVFC Berettyóújfalu), Bartha Sándor (Nyírbátori SC), Fekete Márk (SG Kecskemét Futsal), Szentes Bíró Tamás (Nyírbátori SC), Pál Patrik (SG Kecskemét Futsal), Büki Baltazár (Aramis SE), Lux Gábor (1. Futsal Club Veszprém), Hadházi Sándor (Nyírbátori SC), Rutai Balázs (Haladás VSE), Kovács Ádám (Nyíregyháza), Faragó Ádám (DEAC)

vehir.hu
Tál Dominik
Események
Sorozat
Férfi futsal felkészülési mérkőzés 2023/24
Hazai
Magyarország
Vendég
Svédország
Időpont
2023. október 9. 18:00
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
2-2
részletek
Sorozat
Férfi futsal felkészülési mérkőzés 2023/24
Hazai
Magyarország
Vendég
Svédország
Időpont
2023. október 11. 16:45
Helyszín
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok
Eredmény
5-0
részletek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.