Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Chema Rodríguez: megérdemelte az ötödik helyet a magyar csapat

2024. január 29. 20:18 // Forrás: MTI
A szövetségi kapitány szerint megérdemelte az Európa-bajnoki ötödik helyet a magyar férfi kézilabda-válogatott, mert a játékosok keményen megdolgoztak érte.

José María Rodríguez Vaquero az M4 Sport Kézilabda Magazin című műsorában hétfőn kiemelte a csapategységet, a családias hangulatot.

"Szerintem senki nem számított arra, hogy ezen a helyen fogunk végezni. Úgy gondolom, hogy teljesen megérdemlik a fiúk, mert egy hónapig keményen dolgoztak. Készen álltak arra, hogy harcoljanak" - fogalmazott a szakvezető.

A családias légkört illetően hangsúlyozta: számára ez a legfontosabb.

"Amikor néha ezt mondja valaki, akkor úgy gondoljuk, hogy ezek csak nagy szavak, de a mi helyzetünk nem ilyen. Mi tényleg család vagyunk minden tekintetben, ha nyertünk, ha veszítettünk, ha valaki bármilyen problémával szembesült, tényleg családként működtünk, mindig együtt voltunk, mindig segítettünk egymásnak. Számunkra ez az érzés nagyon fontos, hogy ha valami történik, akkor ott van egy csapattag, egy barát, aki segíteni fog" - jegyezte meg.

Chema Rodríguez szerint az egységesség azt is eredményezte, hogy az ellenfeleknek nagyon jól kellett játszaniuk ahhoz, hogy legyőzzék a magyar csapatot. Úgy látta, hogy a fiatalok beilleszkedtek, de a munka dandárját a tapasztaltabbak végezték el. Kérdésre válaszolva elmondta, az előrelépésben a legfontosabb az volt, hogy a korábbiakhoz képest a hozzáállás változott meg.

Jose Maria Chema Rodriguez Vaquero, a magyar válogatott spanyol szövetségi kapitánya a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének negyedik fordulójában játszott Franciaország - Magyarország mérkőzésen a kölni Lanxess Arénában 2024. január 24-én. A francia válogatott 35-32-re győzött. MTI/Czeglédi ZsoltJose Maria Chema Rodriguez Vaquero, a magyar válogatott spanyol szövetségi kapitánya a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének negyedik fordulójában játszott Franciaország - Magyarország mérkőzésen a kölni Lanxess Arénában 2024. január 24-én. A francia válogatott 35-32-re győzött. MTI/Czeglédi Zsolt

"A fiatalok egy új mentalitást, nagyon sok ambíciót is hoztak a csapatba. Az idősebbek látták, hogy jól kell teljesíteni, mindenkinek harcolnia kell azért, hogy bennmaradjon a válogatottban" - vélekedett.

Arra a felvetésre, hogy erősebbnek tartott ellenfeleket - például a norvég, a horvát és a spanyol válogatottat - sikerült megelőzni, úgy reagált: "a papír, az papír, de a végén bizonyítani kell a pályán".

Szerinte komoly riválisokat tudott legyőzni a magyar együttes, ilyen volt a csoportban a montenegrói, a szerb és az izlandi alakulat, vagy később horvát válogatott. Mint mondta, nem mindig tud egy csapat a legjobb formájában játszani, ez történt akkor, amikor az osztrákoktól egygólos vereséget szenvedett az együttes. A németeknek szerinte előnyt jelentett a hazai közönség, a franciákkal pedig nincsenek még egy szinten a magyarok.

"A végén megvertük a szlovénokat, pedig szerintem az ő válogatottjuk jobb" - folytatta.

A kapitány úgy véli, a válogatott sok mindenben előrelépett, fizikálisan és taktikai szempontból is, és az is fontos volt, hogy a korábbinál többen tudtak pályára lépni, mert ez magasabb szintet eredményezett. Kiemelte a kapusteljesítményeket és a jó védekezést, amit eleve fontosnak tartott, mert úgy voltak vele, ha szeretnének valamit elérni, akkor jobban kell védekezni.

"Fontos hogy sok taktikai elemünk legyen. Szerencsések vagyunk, mert taktikailag nagyon jó játékosaink vannak" - emelte még ki.

A nemzeti csapat két évvel ezelőtt, az előző kontinenstornán története legrosszabb eredményét produkálva 15. lett, ezúttal viszont fennállása legjobbját elérve végzett az ötödik helyen.

vehir.hu
Események
Sorozat
Férfi kézilabda vb-selejtező
Hazai
Magyarország
Vendég
Litvánia
Időpont
2024. május 12. 17:15
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
további cikkek
Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda-válogatott Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanazzal a kerettel szerepel májusban a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn, amellyel márciusban Tatabányán kijutott a párizsi olimpiára. 2024. április 24. 20:03 Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak férfi kézilabda-válogatott Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak Ligetvári Patrik szerint a párizsi olimpián sem lesz félnivalója a januárban Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatottnak. 2024. április 20. 16:45 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.