Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 29. Péter
Veszprém
22°C
2024. április 29. Péter
Veszprém
22°C

Valahol még tartja magát a jég a Bakonyban

2024. január 27. 14:13
Bár a Balaton jegesedését a pluszba átforduló nappali hőmérséklet megállította, a Bakonyban így is maradtak olyan zúgok, ahol még tartja magát a kővé dermedt víz. Bakonynána mellett a Római-fürdő nyáron a turisták kedvelt célpontja, télen viszont egy egészen másik arcát mutatja. Fotóriporterünk ekkor kereste fel a völgyzugban lévő helyet, hogy megörökítse, hogyan tör magának utat az olvadó víz a jégpáncéllal borított kövek között.

Aki pedig kíváncsi néhány érdekességre a víz fagyásáról, amit eddig talán nem tudott, ebben a cikkünkben megtalálja ezeket.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Senki nem tudja, hogy ki volt az az orvos pontosan, akiről egy sziklát neveztek el Pétfürdőn Senki nem tudja, hogy ki volt az az orvos pontosan, akiről egy sziklát neveztek el Pétfürdőn Hajmáskér és Öskü között a 8-as útról is jól látszik egy sziklás kitüremkedés a domboldalból. A környékbeliek csak Doktor-sziklának hívják ezt a nyúlványt, de hogy miért, azt senki nem tudja pontosan. Legenda viszont több is van erről a titokzatos orvosról, akiről egy természeti képződményt neveztek el. 2024. február 23. 22:28 Ne akarj a szabadidődben is produktív lenni! életmód Ne akarj a szabadidődben is produktív lenni! A „hustle culture”, a teljesítménykényszer annyira átitatja az életünket, hogy minden percünket hasznosan akarjuk elölteni, ami azonban hosszú távon mind a fizikai, mind a mentális egészségünkre rossz hatást gyakorol.  2024. január 11. 14:22 Merre indulj és mit csinálj, ha kiélveznéd a telet, de a síelés nem opció? Merre indulj és mit csinálj, ha kiélveznéd a telet, de a síelés nem opció? Nem csak a nosztalgia szól belőlünk, ha úgy véljük, gyerekként a január még csupa móka volt és nem csak emlékeztetője annak, hogy ideje felvenni a megszokott munkatempót. Akkor még lehetett órák hosszat szánkózni a domboldalon, hógolyócsatákat szervezni, meg úgy egyszerűen elmerülni a fehér táj szépségében. Most, ha épp nem tudsz síelni, így nem opciók a síparadicsomok, úgy tűnhet, a téli élvezeteknek lőttek. Pedig ez nem igaz. 2024. január 9. 16:30 Még jobban görbülhet a bot Herenden Még jobban görbülhet a bot Herenden Befejeződött a herendi horgásztavak komplex fejlesztése, ezzel már nem csak a porcelánról lesz híres a bakonyi város. 2023. szeptember 28. 15:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.