Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 29. Péter
Veszprém
23°C
2024. április 29. Péter
Veszprém
23°C

Rosta Miklós elhagyta a válogatottat

2024. január 21. 14:48 // Forrás: MTI
A beálló Rosta Miklós - gyermeke születése miatt - vasárnap elhagyta a németországi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon szereplő magyar férfi kézilabda-válogatottat.

"Tudtuk, hogy Miklósék gyermekének születése az Európa-bajnokság idejére eshet, és mivel ennél fontosabb dolog nincs az életben, természetesen ő is és a csapat is felkészült rá, hogy bármelyik pillanatban hazautazhat, vasárnap reggel pedig el is indult" - nyilatkozta a magyar szövetség honlapján José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány.

Hozzátette, sok szeretettel várják vissza Rostát, de azt egyelőre nem lehet tudni, mikor érkezik vissza Kölnbe a Dinamo Bucuresti beállója.

Rosta Miklós gyermeke születése miatt elhagyta a nemzeti együttest - Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt (archív)Rosta Miklós gyermeke születése miatt elhagyta a nemzeti együttest - Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt (archív)

A magyar válogatott jelenleg a második helyen áll középdöntős csoportjában, és hétfőn 20.30-tól a házigazda Németország, szerdán 18 órától pedig az olimpiai címvédő Franciaország ellen lép pályára. A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.

Rostát hétfőn minden bizonnyal Szöllősi Szabolcs pótolja majd, aki eddig nem szerepelt a keretben.

A 2019-es olimpiai kvalifikációs világbajnokságról Lékai Máté és Balogh Zsolt utazott haza hasonló okok miatt, Bodó Richárd pedig - ugyancsak gyermeke születése miatt - kihagyta a 2021-es vb első csoportmeccsét.

vehir.hu
Események
Sorozat
Férfi kézilabda vb-selejtező
Hazai
Magyarország
Vendég
Litvánia
Időpont
2024. május 12. 17:15
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
további cikkek
Párizs 2024: két reggeli meccse lesz a férfi és a női kéziválogatottnak is Párizs 2024 Párizs 2024: két reggeli meccse lesz a férfi és a női kéziválogatottnak is A magyar férfi és női kézilabda-válogatottnak is két olyan mérkőzése lesz a nyári, párizsi olimpia csoportkörében, ami reggel 9 órakor kezdődik. ma 11:21 Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda-válogatott Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanazzal a kerettel szerepel májusban a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn, amellyel márciusban Tatabányán kijutott a párizsi olimpiára. 2024. április 24. 20:03 Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak férfi kézilabda-válogatott Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak Ligetvári Patrik szerint a párizsi olimpián sem lesz félnivalója a januárban Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatottnak. 2024. április 20. 16:45 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.