Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tegyük gazdagabbá környezetünket a madarakkal már egészen kiskortól!

2024. január 18. 14:56
A Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesület madáretetőket, kisodúkat, valamint eleséget adott azon óvodáknak, amelyek a Madárbarát Veszprémért programban részt vesznek. A kezdeményezés többek között az Éghajlatváltozás Multidiszciplináris Nemzeti Laboratórium keretén belül valósul meg.

Az egyesület célja, hogy Veszprémben mindenkinek legyen természetes a gondoskodás a velünk élő, hasznos madarakról. A gyermekek környezeti attitűdjének fejlesztése mellett további cél, hogy pozitív jövőképpel rendelkezzenek a legkisebbek.

A szerdai átadó a Csillag Úti Körzeti Óvodában zajlott, ahol a lelkes és fegyelmezett óvodások részletesen is megtudhatták a madáretetés legfontosabb részleteit. Brányi Mária alpolgármester elmondta: minél korábban alakul ki a gyermekek kapcsolata a természettel, annál tartalmasabb felnőtté válnak majd. Hozzátette: a madarak etetése nem csupán nekik jó, hanem környezetünknek is, amely gazdagabb lesz az élővilágtól. Veszprémben régóta fontos, hogy madárbarát módon töltsük a teleket az óvodákban és az iskolákban egyaránt, noha a program nem csupán a hideg hónapokra fókuszál.

Szűcs Attila, a Pannon Egyetem mesteroktatója elmondta: a Madárbarát Veszprémért programot 2008 óta hirdetik meg, s már az intézmény Humántudományi Kara, valamint a Mérnöki Karon működő Evolúcióbiológiai Kutatóintézet az, amely támogatja a programot, melyben az összes óvoda és iskola részt vesz. 2022 óta a BABAKO Egyesület szorosan együttműködik tehát a Pannon Egyetemen zajló Éghajlatváltozás Multidiszciplináris Nemzeti Laboratórium projekttel, ahogy ez a szóban forgó eseménynél is elmondható.

Szűcs Attila hozzátette: további cél az óvodai, iskolai szemléletformáló órák, valamint lakossági szemléletformáló workshopok tartása. Végül a gyermekek edukálására is sor került, akik Szűcs Attila által játékos módon ismerkedhettek meg a madáretetés formájával.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Ismét megrendezi a Pannon Egyetem és a VKSZ Zrt. a Fenntarthatóság MindenKOR rendezvényét Ismét megrendezi a Pannon Egyetem és a VKSZ Zrt. a Fenntarthatóság MindenKOR rendezvényét Most hétvégén, immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a VKSZ Zrt. a Pannon Egyetemmel közösen a Fenntarthatóság MindenKOR című rendezvényét, melynek központi témája idén a komposztálás lesz.   2024. május 22. 11:09 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38 Balaton vs. Adria – Ki nyeri az árversenyt? Balaton vs. Adria – Ki nyeri az árversenyt? Örök kérdés, amely újra és újra előkerül a nyaralószezon közeledtével. De tényleg van rá egyértelmű válasz? 2024. május 4. 14:47 Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? közélet Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? Csütörtökön rendezték meg az egykori gyermekkórház helyszínén, a most új funkciókat ellátó ActiCity rendezvényközpontban a Balaton Konferenciát a Pannon Egyetem és a Portfólió online gazdasági lap közös szervezésében. Az előadók gazdasági szempontból közelítették meg a Balaton szerepét, az esemény nyitóelőadását Dr. Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter tartotta.   2024. május 3. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.