Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tegyük gazdagabbá környezetünket a madarakkal már egészen kiskortól!

2024. január 18. 14:56
A Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesület madáretetőket, kisodúkat, valamint eleséget adott azon óvodáknak, amelyek a Madárbarát Veszprémért programban részt vesznek. A kezdeményezés többek között az Éghajlatváltozás Multidiszciplináris Nemzeti Laboratórium keretén belül valósul meg.

Az egyesület célja, hogy Veszprémben mindenkinek legyen természetes a gondoskodás a velünk élő, hasznos madarakról. A gyermekek környezeti attitűdjének fejlesztése mellett további cél, hogy pozitív jövőképpel rendelkezzenek a legkisebbek.

A szerdai átadó a Csillag Úti Körzeti Óvodában zajlott, ahol a lelkes és fegyelmezett óvodások részletesen is megtudhatták a madáretetés legfontosabb részleteit. Brányi Mária alpolgármester elmondta: minél korábban alakul ki a gyermekek kapcsolata a természettel, annál tartalmasabb felnőtté válnak majd. Hozzátette: a madarak etetése nem csupán nekik jó, hanem környezetünknek is, amely gazdagabb lesz az élővilágtól. Veszprémben régóta fontos, hogy madárbarát módon töltsük a teleket az óvodákban és az iskolákban egyaránt, noha a program nem csupán a hideg hónapokra fókuszál.

Szűcs Attila, a Pannon Egyetem mesteroktatója elmondta: a Madárbarát Veszprémért programot 2008 óta hirdetik meg, s már az intézmény Humántudományi Kara, valamint a Mérnöki Karon működő Evolúcióbiológiai Kutatóintézet az, amely támogatja a programot, melyben az összes óvoda és iskola részt vesz. 2022 óta a BABAKO Egyesület szorosan együttműködik tehát a Pannon Egyetemen zajló Éghajlatváltozás Multidiszciplináris Nemzeti Laboratórium projekttel, ahogy ez a szóban forgó eseménynél is elmondható.

Szűcs Attila hozzátette: további cél az óvodai, iskolai szemléletformáló órák, valamint lakossági szemléletformáló workshopok tartása. Végül a gyermekek edukálására is sor került, akik Szűcs Attila által játékos módon ismerkedhettek meg a madáretetés formájával.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Hogyha elképzelünk egy filozófust, különösen olyant, aki háromszáz éve született, valószínűleg az első kép, ami beugrik, az egy poros könyvtár épületében lassú, csigatempóban bogarászó személy, aki olykor elmélázik azon is, van-e egyáltalán értelme a bogarászásnak; vagy esetleg egy közhelyes, tarka réten, domboldalon, a messzi égbe tekintő elme, aki a lét alapkérdésein töri fejét. De arra bizonyosan senki sem gondol, hogy a mai filozófusok úgy fogalmaznak a háromszáz éves Kantról, hogy: kortársunk. Márpedig ez volt az ismétlődő kulcsszó az MTA VEAB Filozófiai Munkabizottságának és a Pannon Egyetem HTK Társadalomtudományi Intézetének közös konferenciáján. tegnap 18:22 Hódolat a négyzetnek, hódolat Albersnek Hódolat a négyzetnek, hódolat Albersnek Josef Albers művészetére reflektáló alkotások kerültek bemutatásra a Modern Képtár - Vass László Gyűjteményben. A kiállított festmények közös vonása, hogy saját művészi eszközökkel fejezik ki a hódolat Albersnek és hódolat a négyzetnek tematikában rejlő kettősség lehetőségeit. A kiállítás július 7-ig megtekinthető. tegnap 8:31 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06 A polgárok őreit díjazták A polgárok őreit díjazták Szombaton délelőtt a Veszprém megyei Polgárőr Szövetség hagyományos küldöttgyűlésén több megyei és veszprémi elismerést is átadtak. 2024. április 21. 10:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.