Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Letartóztatásban a testvérét éjjel késsel megtámadó férfi

2024. január 8. 10:10 // Forrás: Veszprémi Törvényszék // Címlapkép: Octavian Dan on Unsplash
A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 60 éves férfinak, akivel szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt indult büntetőeljárás – tájékoztatott a Veszprémi Törvényszék.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított 2023. december 18-án éjjel ittas állapotban megjelent testvére házánál. A gyanúsított a kulccsal nem zárt bejárati ajtót benyomva belépett az ingatlanba, majd a szobában alvó testvére felé több alkalommal azt kiabálta, hogy megöli, leszúrja, valamint, hogy a gyanúsított feleségét „adja elő”, mely kiabálásra a sértett felébredt, felállt az ágyára és felszólította a gyanúsítottat, hogy távozzon a házból. Eközben felkapcsolta az ágy melletti állólámpát, ekkor észlelte, hogy a gyanúsítottnál egy kés van. 

Ezt követően a gyanúsított közeledni kezdett a sértetthez, miközben folyamatosan azt kiabálta, hogy megöli, majd – mintegy 60-70 cm távolságból – a gyanúsított által hozott, 23 cm pengehosszúságú késsel a szemben, az ágyon álló sértett irányába szúró mozdulatot tett, azonban a szúrás nem találta el a sértettet, mivel védekezésképpen a kezében tartott két takarót rádobta a gyanúsítottra. 

A gyanúsított – takaróval a fején – tovább kiabálta, hogy megöli a sértettet, aki ekkor a gyanúsítottal dulakodni kezdett, melynek során a padlóra kerültek. A földön fekve a gyanúsított folyamatosan azt kiabálta, hogy megöli a sértettet, aki ekkor lefogta a gyanúsított csuklóját, mivel abban tartotta a kést, majd kicsavarta azt a kezéből, és eldobta.  A szúrás - tekintettel az elkövetés eszközére, a szúrás irányára és erejére - alkalmas volt súlyos testi sértés okozására. 

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a bizonyítás megnehezítése, illetve a bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak. A végzést az ügyész tudomásul vette, a vádlott azonban fellebbezést jelentett be, így a végzés nem vált véglegessé, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a gyanúsított a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.