Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Száz darab Patrónus bérlet a rászorulóknak, hogy senki ne éhezzen kultúrából

2024. január 7. 0:58
A Kabóca Bábszínház jótékonysági felhívása sikeresen lezajlott, veszprémi magánszemélyek és szervezetek segítségével száz kisgyermek kapott bérletet a bábszínházba.

A programmal az volt a célja a bábszínháznak, hogy a segítő szándékú veszprémiekkel összefogva minél több kisgyermekes család részesüljön a bábszínház adta élményekből. Ennek érdekében egy felhívást tettek közzé, azzal a céllal, hogy a felajánlók minél több bérletet vásároljanak meg, amit a Kabóca ezután különböző civil szervezeteknek ad át, akik valamelyik hátrányos helyzetű csoportot segítenek, így rajtuk keresztül eljuttatva az érintetteknek a négy előadásra szóló belépőket.

A hivatalos átadóünnepséget szombaton délelőtt tartották a Deák utcában lévő intézménybe, ahová nemrég költözött át az Agórából a bábszínház.

A gyors ceremóniát a hagyományos délelőtti előadás előtt bonyolították le, ahol Markó Róbert, a Kabóca Bábszínház igazgatója rövid köszöntőjében felidézte, hogy a bábszínház nem egy újkori kulturális találmány, az első emlékek 6000 évvel ezelőttről származnak, legalábbis akkori ábrázolásokon már látható volt, ahogy valaki elbáboz egy törtémnetet. Ez a fajta színház pedig azóta is fennmaradt és ma is töretlen a népszerűsége. A kultúrát, mint a léleknek az egyik táplálékát közvetíti, fogalmazott az intézményvezető, aki ezután rátért a Patrónus bérletek programjára is.

Elmondta, hogy több veszprémi cég, magánszemély, de a városvezetők közül is többen részt vettek az akcióban, azaz ők is vásároltak bérleteket, amelyeket átadnak a rászorulóknak.

Ilyen támogató volt Ovádi Péter, országgyűlési képviselő és Halmay Gábor, önkormányzati képviselő is. Az ünnepi alkalmon mindketten ott voltak, közülük Ovádi Péter mondott köszöntőt, amiben méltatta Veszprém kulturális életét és sokszínűségét, kitérve arra, hogy három színház is működik a városban, ami kuriózum Magyarországon, valamint felidézte, hogy az EKF-nek köszönhetően egy vadonatúj épületben működhet a már Kabóca.

Ezután a jelenlévők átadták annak a négy szervezetnek a bérleteket, akiken keresztül eljutnak majd a rászoruló családokhoz. Ez a négy szervezet az Auti Spektrum Egyesület, a Veszprémi Családsegítő Központ, a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat voltak.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.