Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
25°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
25°C

Száz darab Patrónus bérlet a rászorulóknak, hogy senki ne éhezzen kultúrából

2024. január 7. 0:58
A Kabóca Bábszínház jótékonysági felhívása sikeresen lezajlott, veszprémi magánszemélyek és szervezetek segítségével száz kisgyermek kapott bérletet a bábszínházba.

A programmal az volt a célja a bábszínháznak, hogy a segítő szándékú veszprémiekkel összefogva minél több kisgyermekes család részesüljön a bábszínház adta élményekből. Ennek érdekében egy felhívást tettek közzé, azzal a céllal, hogy a felajánlók minél több bérletet vásároljanak meg, amit a Kabóca ezután különböző civil szervezeteknek ad át, akik valamelyik hátrányos helyzetű csoportot segítenek, így rajtuk keresztül eljuttatva az érintetteknek a négy előadásra szóló belépőket.

A hivatalos átadóünnepséget szombaton délelőtt tartották a Deák utcában lévő intézménybe, ahová nemrég költözött át az Agórából a bábszínház.

A gyors ceremóniát a hagyományos délelőtti előadás előtt bonyolították le, ahol Markó Róbert, a Kabóca Bábszínház igazgatója rövid köszöntőjében felidézte, hogy a bábszínház nem egy újkori kulturális találmány, az első emlékek 6000 évvel ezelőttről származnak, legalábbis akkori ábrázolásokon már látható volt, ahogy valaki elbáboz egy törtémnetet. Ez a fajta színház pedig azóta is fennmaradt és ma is töretlen a népszerűsége. A kultúrát, mint a léleknek az egyik táplálékát közvetíti, fogalmazott az intézményvezető, aki ezután rátért a Patrónus bérletek programjára is.

Elmondta, hogy több veszprémi cég, magánszemély, de a városvezetők közül is többen részt vettek az akcióban, azaz ők is vásároltak bérleteket, amelyeket átadnak a rászorulóknak.

Ilyen támogató volt Ovádi Péter, országgyűlési képviselő és Halmay Gábor, önkormányzati képviselő is. Az ünnepi alkalmon mindketten ott voltak, közülük Ovádi Péter mondott köszöntőt, amiben méltatta Veszprém kulturális életét és sokszínűségét, kitérve arra, hogy három színház is működik a városban, ami kuriózum Magyarországon, valamint felidézte, hogy az EKF-nek köszönhetően egy vadonatúj épületben működhet a már Kabóca.

Ezután a jelenlévők átadták annak a négy szervezetnek a bérleteket, akiken keresztül eljutnak majd a rászoruló családokhoz. Ez a négy szervezet az Auti Spektrum Egyesület, a Veszprémi Családsegítő Központ, a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat voltak.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Hacacáré és csimbammbumm az idei Kabóciádén is Hacacáré és csimbammbumm az idei Kabóciádén is Habakuk király és Boróka királyné újra megjelent Veszprémben, ez pedig azt jelenti, hogy idén is elkezdődött a Kabóciádé fesztivál, immáron harmincegyedik alkalommal. Ami a felnőtteknek a VeszprémFest, a kortalanoknak az Utcazene, az a gyermekeknek és családoknak a Kabóciádé, ráadásul idén új helyszínen. 2024. június 29. 11:06 Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban kultúra Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban A Múzeumok Éjszakája keretében nyitották meg Györgydeák György műveiből álló kiállítást, melynek a Kabóca Bábszínház új, Deák Ferenc utcai épülete ad otthont. 2024. június 23. 15:17 Királyfik és Királylányok új helyszínen – 31. Kabóciádé Családi Fesztivál Királyfik és Királylányok új helyszínen – 31. Kabóciádé Családi Fesztivál Idén 31. alkalommal szervezik meg a Kabóciádé Családi Fesztivált június 28-30. között „királyfik és királylányok” tematikában. A fesztivál idén új helyszínre költözik: a szervezők a Kabóca Bábszínházban, annak parkjában, illetve a Szerelem-szigeten előadásokkal, játékterekkel, éjszakai kalandtúrával, kreatív foglalkozásokkal és még számos izgalmas programmal várják majd a kikapcsolódni vágyó királyfi- és királylány-jelölteket. 2024. június 6. 12:35 A megújulás a kulcsszava a Kabóca Bábszínház új évadának Kabóca Bábszínház A megújulás a kulcsszava a Kabóca Bábszínház új évadának A Kabóca Bábszínház új életre kelt, és fennállásának talán legizgalmasabb időszakát éli. Az új évadban tizenegy bemutatóval érkeznek, az egyéves korosztálytól egészen a felnőttekig szóló előadásokkal várnak mindenkit. A korszerű, de egyben hagyománytisztelő programjaikról hétfő délután tartott a társulat sajtótájékoztatót a színház új épületében.   2024. május 28. 17:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.