Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Azt hitte, nyert, de önként adott hozzáférést bankszámlájához a csalóknak

2024. január 5. 10:52 // Forrás: rendőrség
Ha olyan hívást kap, hogy egy nyereményjátékban kisorsolták, legyen bizalmatlan! Mielőtt előre örülne, ellenőrizze az állítás valódiságát! – figyelmeztet közösségi oldalán a rendőrség.

Egy veszprémi férfi óvatlan volt. Telefonon keresték, hogy szerencsejátékon 1 millió 200 ezer forintot nyert. A hívó tájékoztatta, hogy legkönnyebben úgy juthat az összeghez, ha letölti készülékére az AnyDesk alkalmazást. Mivel az idős ember nem volt gyakorlott ebben, elfogadta a segítséget, és követve a csaló útmutatásait egy új online számlát nyitott. Ezzel azonban hozzáférhetővé tette saját netbankjának az adatait, és nemhogy az új számlára nem érkezett nyeremény, a korábbiról közel 900 ezer forintot utaltak el. 

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tanácsai:

• Soha ne telepítsen idegenek kérésére semmilyen programot!
• A nyereményjátékok mindig szigorú szabályok alapján és hivatalosan zajlanak, az értesítés is mindig hivatalos úton történik.
• Az igazi nyereményjátékok győzteseitől nem kérik soha semmilyen program telepítését!
• Ha nem járatos a programok telepítésében vagy a netbank használatában, akkor ne használja azokat, vagy személyesen kérjen tanácsot a pénzintézetétől!
• Az online térben elkövetett csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a https://kiberpajzs.hu/ oldalán talál.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.