Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Iskolatársát rabolta ki a fiatalkorú

2024. január 4. 15:29 // Forrás: Veszprém Vármegyei Főügyészség
Felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy fiatalkorú fiú ellen, akinek iskolatársa ennivalójára fájt a foga.

A vádirat szerint a bűncselekmény elkövetésekor 16 éves elkövető 2021 szeptemberében egy veszprémi középiskolában osztálytársa, majd kollégiumi lakótársa volt a sértettnek. A fiú rendszeresen szóban molesztálta iskolatársát, és apróbb dolgokat, mint teafiltereket, szendvicseket, üdítőket vett el tőle engedély nélkül. A sértett a konfliktusok elkerülése végett ezekért a dolgokért nem mert szólni az elkövetőnek.

Emellett azonban a vádlott az iskolai szünetekben fenyegetéssel is követelt ennivalót a sértettől. Több esetben kerékpárlánccal, kábeldarabbal ütötte meg a sértettet, s ha ő vonakodott odaadni az ételét, akkor ütlegelni kezdte. 2021 novemberének végén odáig fajult a dolog, hogy a vádlott az ennivaló megszerzése érdekében kirúgta a sértett lábát és egy kést fogott a fiú torkához, aki azonban ez alkalommal nem tudott neki semmit sem adni. A támadó ekkor elengedte a sértettet.

Az ügyészség az elkövetővel szemben javítóintézeti nevelés intézkedés alkalmazására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak – közölte honlapján az ügyészség.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.