Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tizenöt éves az Újtelep baráti köre

2023. december 19. 17:10
Megalakulásának tizenöt éves évfordulóját ünnepelte pénteken a Veszprémi Újtelepi Baráti Kör Egyesület, akik a közösségépítő munka mellett a városi közügyekre is fordítanak energiát.

Nem tartozik a legrégebbi veszprémi egyesületek közé, mégis az egyik legaktívabb az Újtelepen szerveződött baráti kör csapata, akik tizenöt éve vesznek részt a város, elsősorban a Munkácsy utca, a Jutasi út és a Budapest út által körbezárt családi házas övezet kulturális és közéletében.

A pénteki születésnapi összejövetelükön jelen volt Bázsa Botond, az Újtelep önkormányzati képviselője is, aki már hosszú évek óta – képviselői megválasztása előtt is – tevékeny résztvevője az egyesület munkájának, valamint folyamatosan támogatja is őket képviselői keretéből. A képviselő maga is köszöntötte az egyesületet, és a polgármester üdvözlő oklevelét is átadta Auerbach Attilának, az egyesület elnökének.

Az elnöktől tudjuk, hogy az egyesületet 2008-ban még 19 fővel alapították meg, ma pedig már 44 aktív tagot tudhatnak soraikban. Hivatalos összejöveteleiket kéthetente tartják a Pipacs utcai közösségi házban, ahol mindig előre meghatározzák a következő időszak programjait, persze számos esetben jönnek újabb ötletek is a tagoktól, amivel színesíteni szeretnék a városrész életét.

A közösségi és kulturális események mellett az Újtelepen nagy hangsúlyt fektetnek a városi közéleti kérdések megvitatására is. Ennek keretében időről időre vendégül látnak valakit, aki valamelyik területért felel. Így például tartott már előadást a baráti kör tagjainak dr. Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója vagy éppen Baranyai Tamás, a megyei könyvtár igazgatója.

Rajtuk kívül a kulturális és más tudományos szférából is láttak vendégül különböző izgalmas személyeket. Ilyen volt Nemere István sci-fi író, aki az Újtelepen élt fiatalként, dr. Kovács Béla veszprémi érsebész, dr. Strenner Zoltán fogorvos vagy éppen Lamos Péter, az EKF infrastrukturális fejlesztéseiért felelős Veszprém2030 Kft. ügyvezetője.

Az effajta ismeretterjesztő előadások mellett a baráti kör rendszeresen tart környezetszépítő megmozdulásokat, szemétgyűjtést, de közös túrákat is szerveznek a Bakonyba, vagy a környék kulturális emlékhelyeire.

Ezek mellett a baráti kör tagjai ott vannak az összes városi közösségi rendezvényen és képviseltetik magukat és az Újtelepet.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   tegnap 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. tegnap 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. 2024. április 26. 14:04

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.