Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
16°C
2024. május 19. Ivó, Milán
Veszprém
16°C

Börtönbüntetés a barátját szenteste megkéselő férfinak

2023. december 14. 10:02 // Forrás: Veszprémi Törvényszék
A Veszprémi Törvényszék emberölés bűntettének kísérlete miatt 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte azt a 37 éves férfit, aki 2021 szentestéjén a sértett sümegi otthonában egy konyhakéssel mellkason szúrta barátját. 

A megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett évek óta barátok voltak. 2021 szentestéjén a sértett otthonában együtt italoztak, zenét hallgattak, beszélgettek.

Késő estére ittas állapotba kerültek, amikor a vádlott kiment a fürdőszobába, majd visszafelé a konyhaasztalról magához vett egy konyhakést, odalépett a sértetthez, és minden előzmény nélkül, azzal, hogy „Ne félj, nem fog fájni!”, mellkason szúrta a sértettet, aki a szúrás erejétől az ágyra esett, majd eszméletét vesztette.

Ezt követően a vádlott segítségnyújtás nélkül a helyszínről távozott.

Miután a sértett magához tért, nagy fájdalmai és légzési nehézségei miatt testvérét próbálta telefonon hívni, aki nem fogadta a hívását. Mivel az állapota rosszabbodott, a hajnali órákban üzenetküldő alkalmazás használatával egy videót küldött a testvérének a vérző mellkasáról, és közölte, hogy megkéselték. A sértett testvére értesítette a rendőrséget és a mentőket, akik az életveszélyes állapotban lévő sértettet a veszprémi kórházba szállították. A bántalmazás következtében a sértett életveszélyes sérülést szenvedett, amely orvosi beavatkozás nélkül halálos eredményre vezetett volna.

A bíróság 2023. december 6-án kihirdetett – nem jogerős – ítélete szerint a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra. A törvényszék kötelezte a vádlottat a sértett kórházi ápolásával felmerült költség megfizetésére, valamint a közel 1,5 millió forint összegű bűnügyi költség viselésére is.  A bíróság fenntartotta a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig.

Az ítélet ellen az ügyész 3 munkanap gondolkodási időt követően a kiszabott szabadságvesztés büntetés súlyosítása céljából jelentett be fellebbezést. A vádlott felmentésért, míg védője felmentésért, eltérő minősítés megállapítása céljából, illetőleg enyhítésért jelentett be fellebbezést. 

Az ítélet nem jogerős; másodfokon a Győri Ítélőtábla jár el. A vádlott letartóztatását fenntartó végzést a fellebbezésre jogosultak tudomásul vették, így az véglegesé vált.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.