Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szeretetet és elfogadást adnak és várnak

2023. december 7. 13:15
A fogyatékos emberek világnapján szervezett programot az Agórában az ÉFOÉSZ.

Az ENSZ december 3-át a fogyatékos emberek világnapjává nyilvánította 1992-ben, hogy felhívja a figyelmet a baleset, betegség, katasztrófa következtében fogyatékossá váltak problémáira. Ehhez kapcsolódva rendezett találkozót csütörtökön az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége. 

A rendezvényt Brányi Mária alpolgármester nyitotta meg, rámutatva: Magyarországon több mint hatszázezer tartósan egészségkárosodott és fogyatékkal élő embert számlálhatunk, közvetve azonban (családon, barátokon keresztül) a társadalom harmada érintett. Az alpolgármester megjegyezte: Veszprémben és a vármegyében felkészült szakembergárda dolgozik azon, hogy elhárítsa az akadályokat és segítse az integrációt. 

A csütörtöki rendezvényen az ÉFOÉSZ Veszprém vármegyei szervezetével és a Bakony Integrált Szociális Intézménnyel kapcsolatban álló fogyatékkal élők adtak műsort. Az intézmény vezetője, Hanich Ferenc megjegyezte: a nap célja, hogy mindenki mosolyogva hagyja el az Agóra színháztermét, a fellépők pedig önzetlen szeretet és elfogadást közvetítenek – amit ők is várnak viszonzásul.

 

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. tegnap 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59 Lemondott Balog Zoltán közélet Lemondott Balog Zoltán Balog Zoltán református püspök a február 16-ai Zsinat értekezletén lemondott lelkészi elnöki tisztségéről.   2024. február 16. 17:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.